Naslovnica U FOKUSU Hitno upozorenje Sirskog nakon izjave Putina: Otvara se novi front!

Hitno upozorenje Sirskog nakon izjave Putina: Otvara se novi front!

Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski danas je upozorio na predstojeće “teške bitke“ na novom ratnom frontu u Harkovskoj oblasti, nakon izjava ruskog predsednika Vladimira Putina da Moskva stvara “tampon zonu“ u toj regiji.

Ruske snage su prošlog petka napale deo Harkovske oblasti i probile skoro 10 kilometara fronta, a Sirski je objasnio da je ovim napadom područje sukoba prošireno za oko 70 kilometara.

Dodao je da je Rusija pokrenula napad ranije nego što je bilo planirano, kada je primetila raspoređivanje ukrajinskih snaga u oblasti, prenosi Rojters.

– Razumemo da će biti teških bitaka i da se neprijatelj za to sprema – poručio je Sirski na svom Telegram kanalu.

Govoreći tokom državne posete Kini, Putin je rekao da moskovske snage stvaraju „tampon zonu“ za zaštitu ruskih pograničnih regiona, ali da trenutno nema planova za zauzimanje Harkova.

Istakao je da je napad na Harkovsku oblast odgovor na ukrajinsko granatiranje ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod.

Ruske snage su napredovale 10 kilometara u jednoj oblasti u Harkovskom regionu, ali se situacija, prema rečima predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, „stabilizovala“.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social