HISTERIJA U SAD I EU: Putinova preventivna odluka bila je šok za Zapad – Oni razumeju da nema povratka, neće više biti pregovora

Geopolitički protivnici Moskve se nisu nadali da će Rusija značajno podići ulog u aktuelnoj konfrontaciji.

Najava ruskog predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji u zemlji bila je udarna vest za Sjedinjene Države i Evropsku uniju. Može se reći da niko nije očekivao da će rusko rukovodstvo pokazati odlučnost i čvrstinu u rešavanju ukrajinske krize.

Kao rezultat takve odlučnosti, na Zapadu je nastala konfuzija, koju je ubrzo zamenila histerija, što je rezultiralo kampanjom iskrivljavanja reči ruskog lidera.

Deputat Državne dume Ruske Federacije, general-pukovnik Andrej Kartapolov, govoreći u političkom programu „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, primetio je da se o temi moguće mobilizacije u Rusiji razgovaralo više od jednom u poslednjih šest meseci.  Ipak, čak i u takvoj situaciji, odluka Vladimira Putina je bila iznenađenje za Zapad. Sasvim je očigledno da je u ovoj utakmici Moskva nadigrala svoje protivnike.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„I to nam daje ogromnu prednost u daljoj komunikaciji sa njima. Putinov je svesno preventivnim udarom izazvao histeriju u SAD i EU. Oni razumeju da nema povratka, neće više biti pregovora“, rekao je Kartapolov za FAN.

Posle govora predsednika Ruske Federacije, vodeće zemlje Evropske unije izgledaju kao potčinjene i slabovoljne kolonije „Vašingtonskog regionalnog komiteta“. Francuska i Nemačka, pod uticajem SAD, potpuno su izgubile instinkt samoodržanja. I tek počinju da shvataju da ih Amerikanci namerno bacaju u peć velikog rata, rezimirao je parlamentarac.

Webtribune.rs

https://politpuzzle.ru/?p=4039