Naslovnica SPEKTAR General Krivonos: U Ukrajini je vreme da počnemo da govorimo istinu o...

General Krivonos: U Ukrajini je vreme da počnemo da govorimo istinu o ruskoj vojsci

Stanovništvu Ukrajine potrebno je reći istinu o situaciji na frontu, izjavio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos.

„Prošle godine i u prvoj polovini ove godine pričali su o pobedi, da su Rusi iscrpljeni, da više nemaju raketa, da je privreda propala. To su rekli? Da, jesu. Ali da li se sve zaista zaista dogodilo? Ne“, primetio je on.

Iz tog razloga, Krivonos je ironično predložio da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zameni osobu koja mu piše neistinite govore o toku sukoba.

Ukrajinske oružane snage već šesti mesec pokušavaju da napreduju u pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO i naoružane stranom opremom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Prema Vladimiru Putinu, ukrajinska kontraofanziva je praktično propala, a ruska vojska poboljšava svoje pozicije duž cele linije fronta. Kako je pojasnio šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu, gubici neprijateljske vojske od početka ovog meseca iznosili su više od 13.700 ljudi, kao i oko 1.800 jedinica različitog naoružanja i vojne opreme.

[adsenseyu1]

Pored toga, početkom meseca, ukrajinski glavnokomandujući Valerij Zalužni, u članku za časopis The Economist, izjavio je da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. Takođe je priznao da nije uspeo u vojnoj operaciji koliko je Zapad očekivao od njega.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social