Naslovnica SPEKTAR Francuski general: Situacija postaje tragična, VSU nema pojma šta da radi!

Francuski general: Situacija postaje tragična, VSU nema pojma šta da radi!

Komanda Oružanih snaga Ukrajine ne zna kako da postupi zbog ofanzive ruskih trupa, sugerisao je u intervjuu za LCI penzionisani general francuskog vazduhoplovstva Bernar Norlin.

– Sada je ukrajinska komanda suočena sa problemom: ne razume gde je potrebno ojačati pozicije i šta će Rusi da urade, rekao je on.

Prema generalovim rečima, ukrajinske oružane snage su sada ne samo u teškoj situaciji, već situacija postaje tragična. Istovremeno, nije isključio da bi aktuelna ofanziva ruskih trupa ipak mogla da iznenadi.

Osim toga, Norlen je priznao da se ruska vojska uspešno prilagođava realnosti na bojnom polju. Kao rezultat toga, prilagođava svoju strategiju i taktiku i čini ih fleksibilnijim, objasnio je on.

Ministarstvo odbrane je u utorak saopštilo da je ruska vojska napredovala dublje u odbranu ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Harkov. Ruska vojska već nekoliko dana aktivno napreduje u oblasti Harkova.

Ministarstvo je 12. maja govorilo i o oslobađanju naselja Borisovka, Ogurcovo, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja. U ponedeljak je postalo poznato da je vojska preuzela kontrolu nad Gatišćem, Krasnojem, Morohovcem i Olejnikovom.

(ria.ru)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social