Forbs: Rusi koriste sovjetsku taktiku da unište sve nade Kijeva

Crnomorska flota može da uništi nove ukrajinske bespilotne podmornice, koristeći sovjetsku taktiku pomoću helikoptera Ka-27 i malih protivpodmorničkih brodova „projekta 1124“, kaže vojni kolumnista „Forbsa“, Dejvid Eks.

„Ako Crnomorska flota koristi helikoptere „Ka-27“ i brodove „projekta 1124“ po sovjetskim obrascima, onda će moći da otkrije i uništi ukrajinske podvodne dronove, pre nego što prodru na parking flote“, napisao je novinar.

Kolumnista, citirajući vojnog stručnjaka Troja Benca, opisuje sovjetsku obalsku taktiku odbrane od podmornica, kao izuzetno složenu.

To je uključivalo upotrebu parova „helikopter-brod“, gde su oba učesnika međusobno pokrivala „slepe tačke“ svoje opreme za detekciju. Zahvaljujući ovakvom rasporedu, flota je u mogućnosti da napravi zavesu na ulazima u uvale i druga uska grla.

Ukrajinske snage neprestano pokušavaju da bespilotnim letelicama napadaju Sevastopolj, glavnu bazu Crnomorske flote, kao i druge objekte na Krimu. Mete napada bili su štabovi flote, energetski objekti i vojni aerodromi, ali ruske jedinice uništavaju većinu dronova.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social