Naslovnica SPEKTAR Otkriven opasan cilj Amerike u ukrajinskom ratu

Otkriven opasan cilj Amerike u ukrajinskom ratu

Oružane snage SAD koriste sukob u Ukrajini da se pripreme za buduće ratove, objavio je američki onlajn-list Defense One, pozivajući se na šefove dva američka vojna centra za obuku.

Naveo je da National Training Center (NTC, Nacionalni centar za obuku u Kaliforniji) i Joint Readiness Training Center (JRTC, Zajednički centar za obuku u pripravnosti u Luizijani) prate događaje u Ukrajini i sprovode sopstvene eksperimente.

Jedan od glavnih problema, kako navode rukovodioci navedenih centara, jeste maskiranje i zaštita informacija.

„Dronovi, elektronski nadzor i sateliti olakšavaju protivnicima da otkriju američke formacije, a upotreba artiljerije ili projektila u kombinaciji sa tim podacima, znači da neprijatelj može da udari bilo gde, u bilo koje vreme“.

Zato centri sprovode jednomesečnu obuku za pripadnike jedinica koje se pripremaju za raspoređivanje.

Prema Defense One, „kako stižu vesti iz Ukrajine“ – tako se američka vojska sve više koncentriše na rad sa artiljerijom i bespilotnim letelicama.

U Joint Readiness Training Center uče američke vojnike da kontrolišu dronove koji koriste aplikacije za otkrivanje signala Bluetooth i Wi-Fi. Takođe: da traže satelitske snimke koji potvrđuju da signali dolazi iz „realnih vojnih jedinica“.

[adsenseyu1]

Prema rečima načelnika jednog od centara, od 30 do 50% svih artiljerijskih udara u centru za obuku izvodi se i posmatra pomoću bespilotnih letelica, a na National Training Center se svakodnevno ispaljuje oko 100 artiljerijskih salvi.

Defense One tvrdi i da američke jedinice u ovim centrima uče kako da što manje koriste svoju komunikacionu aparaturu – da bi održale „radio tišinu“.

U julu je tadašnji šef ukrajinskog Ministarstva odbrane Aleksej Reznikov rekao da je njegova zemlja „idealni poligon za testiranje zapadnog oružja“.

Analitičari, međutim nigde nisu pomenuli da za sve gore navedeno Rusi već odavno znaju i to koriste maestralno na frontu. Dokaz je velika premoć ruske vojske na frontu. Ceo NATO sa sve Amerikom i 32 zemlje NATO ne mogu ni da okrznu rusku vojsku.

Ono što vojni analitičari znaju je, Rusi čuvaju svoje najopasnije oružje za obračun sa Amerikom koja još sanja da je ovo 1945. i da ruske rakete neće preći preko okeana.

Koliko treba biti gluv pa ne čuti Putinova upozorenja da će u slučaju napada na Rusiju, Moskva odgovoriti uništenjem nalogodavca Amerike.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

(Fakti)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social