Naslovnica ŽIVOT FARMER U ŠOKU: Nakon što je svinje hranio GMO kukuruzom, sve su...

FARMER U ŠOKU: Nakon što je svinje hranio GMO kukuruzom, sve su postale sterilne – VIDEO

farmer dzeri rosman

Farmer koji je svedočio uznemirujućim posledicama nakon što je svoje svinje hranio GMO kukuruzom, sada pomaže drugim farmerima da se okrenu organskim hranilima.

Džeri Rosman, koji uzgaja stoku i kukuruz u američkoj saveznoj državi Ajovi od 1974. godine, dugo je pratio poslednje „tehnologije“ uzgoja i 1997. je počeo da uzgaja GM useve.

[adsenseyu1]

Međutim, nakon tri godine hranjenja svinja svojim genetski modifikovanim kukuruzom, one su počele da imaju problema sa razmnožavanjem. Naime, one su počele da imaju „lažne trudnoće“.

To jest, činilo se da je 80% njegovih ženki svinja trudno i sve su imale simptome trudnoće , ali su nakon toga oprasile – kese vode!

Nakon višegodišnjeg ismevanja od strane onih sa kojima je razgovarao, Rosman je saznao da nije sam. Fabrike hemijskih proizvoda i semena stalno okrivljuju farmere ili ih sramote kada se otkrije da su njihovi proizvodi prouzrokovali velike probleme.

[adsenseyu4]

Oni vole da kažu da je problem kod uzgoja useva, odnosno da farmeri ne prate uputstva, naročito kada je reč o korišćenju pesticida.

Drugi farmeri su iskusili isto što i Rosman, ali ih je fabrika tih proizvoda– Monsanto, otkačila. Istovremeno, čini se da su zaposleni sa Univerziteta u Ajovi koji se nalazi blizu te fabrike, bili ućutkani od strane fabrike uz pomoć zajmova, što jezivo nalikuje na radnju GMO dokumentarca po nazivu „Konzumirano“ (Consumed) koji toplo preporučujemo.

2014-te godine je takođe objavljena priča o danskom farmeru koji je sproveo studiju kako bi otkrio zbog čega je toliko njegovih prasića deformisano i mrtvorođeno. Krivac je bio glifosat– aktivni sastojak „Monsantovog“ višenamenskog herbicida koji se koristi za useve koji su stvoreni da izdrže herbicide koji bi u drugom slučaju uništili useve.

Dok je Rosman izgubio svoju farmu svinja koje nikada nisu vratile svoju plodnost, danski farmer je uspeo da ostvari oporavak kod svojih svinja kada se vratio na uobičajena hranila.

Webtribune.rs

[adsenseyu4][adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]