Naslovnica ŽIVOT Evo zašto su listovi ove biljke riznice zdravlja

Evo zašto su listovi ove biljke riznice zdravlja

[adsenseyu2]

gfredbsdfsgerg34wdsg

[adsenseyu3]

Jeftina, ukusna i lako dostupna širom sveta, zelena salata je namirnica koja neizostavno treba da se nađe na vašem jelovniku, naročito zbog svojih odličnih efekata po zdravlje!

Osim što je odličan izvor beta karotena, vitamina A, folne kiseline i vitamina C, ona obiluje hranljivim vlaknima, koji su neophodni za dobro varenje, kao i regulisanje rada metabolizma i mršavljenje.

Zelena salata je i prava riznica mnoštva minerala, od kojih su najvažniji kalcijum, gvožđe, magnezijum i jod, koji učestvuju u vrlo važnim procesima u organizmu, a svaki pojedinačno doprinosi zdravlju različitih organa.

Takođe, vitamin C i beta karoten iz zelene salate sprečavaju oksidaciju holesterola. Inače, oksidovani holesterol postaje „lepljiv“, počinje da se vezuje za zidove krvnih sudova i tako nastaju začepljenja. Zato se potrudite da svaki dan pojedete bar jedan list zelene salate i sačuvaćete svoje srce!

Redovno konzumiranje zelene salate znatno umanjuje i mogućnost za moždani udar, a ukoliko je začinite sa nekoliko kapi maslinovog ulja ili limuna, dobićete pravi eliksir zdravlja!

(Stil)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]