Eminem nadmašio ABBA i Led Zeppelin

eminem

Američki reper Eminem devet je puta uzastopno s novim albumom došao do broja jedan britanske liste albuma i na taj način nadmašio muzičke velikane ABBA i Led Zeppelin.

„Znači li to da se sada mogu zvati Sir Eminem?“, upitao je 45-godišnji muzičar iz Detroita kad su mu iz britanske diskografske industrije javili vest.

Eminem je dosad sa švedskim pop zvezdama i legendarnim britanskim rokerima bio poravnat s osam uzastopnih albuma na broju jedan.

Led Zeppelin su to ostvarili još 1979, a ABBA tri godine posle.

Eminemov pretposlednji album „Revival“, objavljen prošle godine, bio je kritikovan, ali se svejedno domogao britanskog broja jedan.

A on im je odgovorio tako što je, na iznenađenje muzičkog sveta, samo osam meseci posle objavio još jedan album – „Kamikaze“. I ponovio uspeh u Britaniji. Deveti put zaredom.

Eminem se novim albumom ponovo obrušio na omiljene teme: kritičare, kolege muzičare i američkog predsednika Donalda Trampa.

„Objaviti devet uspešnih albuma dostignuće je samo za sebe, ali doći do broja jedan sa svima od njih, uzastopno, u razmaku od 18 godina, to je izvanredno“, rekao je Martin Talbot, izvršni direktor kompanije koja vodi zvaničnu britansku listu.

(Hina)