Elektromagnetna polja i isceljujuće moći bosanskih piramida

cbfsj435hsdshf

Veruje se da su bosanske piramide najstarije piramide na svetu. Međutim, pored toga što su veoma stare, one su i veoma moćne.

Istraživanje bosanske Piramide Sunca koje je sproveo dr Oldfild je pokazalo da elektromagnetna polja koja se stvaraju iznad piramide imaju vertikalnu orijentaciju, što je neobično pošto elektromagnetna polja nad prirodnim brdima i planinama imaju horizontalnu orijentaciju. Takođe, dr Oldfild je zabeležio mnogo jača elektromagnetna polja iznad bosanske Piramide Sunca nego što je očekivano.

Rezultati su začudili sve one koji su ispitivali ovu neverovatnu građevinu. Dr Slobodan Mizdrak, fizičar iz Hrvatske, zajedno sa timom stručnjaka izmerio je 2010. i 2012. godine elektromagnetno zračenje kompleksa bosanskih piramida, pri čemu je na vrhu bosanske piramide Sunca izmerena ultrazvučna frekvencija od 28kHz, što se poklapaa sa otkrićem dr Oldfilda.

Prema analizama, poreklo „energetskog zraka“ koji izlazi iz Piramide Sunca se nalazi ispod piramide, na dubini od oko 2440 metara. Studija je takođe pokazala da metalna ploča koja se nalazi na velikim dubinama i visoke koncentracije negativnih jona stvaraju struju od 10 kilovata. Hrvatski naučnici su detektovali i svetlosni zrak poluprečnika 4,5 metara 2010. godine koji je izlazio iz vrha Piramide Sunca. U pitanju je fenomen koji je zabeležen i na drugoj strani sveta na poluostrvu Jukatan na Piramidi El Kastiljo.

bgdshj4f

Stručnjaci širom sveta dolaze u Bosnu i Hercegovinu da proučavaju ultrazvučna, infrazvučna, infracrvena i elektromagnetna polja nepoznatog porekla na vrhovima piramida Sunca i Meseca. Evo šta su oni otkrili:

  1. Detektovana je frekvencija od 28,4 kHz, koja uopšte nema primenu u našoj tehnologiji.
  2. Detektovana je i Šumanova rezonancija od 7,83 Hz, koja predstavlja najpogodniju i najoptimalniju frekvenciju za fizičko, mentalno i spiritualno zdravlje ljudskih bića.
  3. Niža frekvencija koja istovremeno ima najveći intenzitet Šumanove rezonancije, javlja se na oko 7,83 Hz. Detektovani umnošci frekvencije se kreću sve do opsega kiloherca.
  4. Šumanova rezonancija ima značajnu ulogu u objašnjavanju funkcionisanja telekomunikacija. Ona takođe ima važnu ulogu u harmoniji između magnetnog polja Zemlje i magnetnog polja čoveka.
  5. Negativni joni i isceljujuća svojstva bosanskih piramida su van mernog opsega. Naučnici su u proteklih nekoliko godina u više navrata izmerili ogromne koncentracije negativnih jona u podzemnom lavirintu tunela, koje dostižu i do 40.000 jona po kubnom centimetru, a koje se nalaze 200 metara duboko u piramidama.
  6. Što je još važnije, nedavni testovi su pokazali da negativni joni prečišćavaju vazduh od spora, gljivica i polena, što blagotvorno deluje na zdravlje ljudskih bića. Na hiljade ljudi koji su posetili lavirint podzemnih tunela u bosanskim piramidama iskusili su moć ovog neverovatnog mesta bogatog negativnim jonima.

Italijanski arheolozi dr Rikardo Bret i Nikolo Biskonti su 2012. godine otkrili organski materijal u blokovima koji prekrivaju bosansku Piramidu Sunca, a rezultati su bili neverovatni. Prema datiranju ugljenikovim izotopom koje je sprovedeno u laboratoriji u Kijevu, Ukrajina, bosanska Piramida Sunca je stara bar 24.000 godina.

Naučnici takođe veruju da postoji jasna veza između dve piramide u astronomskom smislu, pošto senka Piramide Sunca prekriva Piramidu Meseca u letnjim mesecima pre zalaska Sunca. Takođe, severna strana Piramide Sunca je savršeno orijentisana prema severu sa greškom manjom od 1%. Sa visinom od preko 220 metara, bosanska Piramida Sunca se smatra najvećom piramidom na svetu.

Webtribune.rs