Naslovnica SPEKTAR Ekspert otkriva: 5 punih eskadrila F-16 spremno za udar iz Rumunije!

Ekspert otkriva: 5 punih eskadrila F-16 spremno za udar iz Rumunije!

„Rusija će udariti rumunsku vazdušnu bazu jače nego ikada tokom ukrajinskog sukoba. Pet punih eskadrila F-16 Vajpera se priprema za rat“, kaže američki ekspert, opisujući plan koji će naljutiti Rusiju.

Vilijam Šriver, američki vojni analitičar i vojni istoričar, upozorava na ruski sveopšti raketni napad na vazdušnu bazu u Rumuniji, gde su stacionirani F-16 i ukrajinski piloti.

ŠTA KAŽE ANALITIČAR O RUSKIM I AMERIČKIM PLANOVIMA

Vidite, ako je „pravi plan“ bio da se desetak ukrajinskih “kamikaza” stavi u kokpit starih F-16 iz 1980-ih pa da ih pošalju u veličanstvenu jednosmernu misiju protiv Rusije, to bi bilo samo gubljenje novca i ljudskih resursa, tvrdi ovaj analitičar.

„Iz onoga što sam naučio u poslednjih nekoliko nedelja, zaista se čini da se SAD grčevito spremaju da uspostave vazdušne baze u Rumuniji, veoma blizu obale Crnog mora, koje bi se verovatno koristile za vazdušne operacije lovaca F-16 protiv Rusije.

Tvrdim da priprema ovog plana indirektno dokazuje da SAD imaju nekoliko eskadrila

„pilota ugovoraca“ pridruženih NATO-u, koji su verovatno proveli nekoliko meseci usavršavajući svoje veštine i veštine timskog rada. Plan je verovatno da se koriste usluge ovih pilota.

Stoga, ako je zaista u toku plan pripreme onoga što će postati „najveća baza NATO-a u Evropi“, razumno je zaključiti da će u budućoj bazi morati da budu smeštene i ostati još neko vreme najmanje dve eskadrile „dobrovoljaca“ NATO pilota koji će koristiti mnogo modernije modele F-16, a ne ukrajinske pilote koji su Ukrajini odavno obećani.

Mislim da spremaju pet punih eskadrila i bar neke od njih opremaju najnovijim modelom F-16 „Vajper”.

Ono što je bitno je da bukvalno niko u američkom vazduhoplovstvu na bilo kom nivou nema ni najmanje iskustvo u intenzivnoj vazdušnoj borbi protiv dostojnog neprijatelja koji može da poseduje sposobnosti zahvaljujući značajnom broju vrhunskih aviona.

Baza u Rumuniji ima svu infrastrukturu za podršku, a tu će biti smešteni najbolji višeslojni PVO sistemi na planeti. Takođe će imati veće rezerve municije u odnosu na SAD i značajno će nadmašiti ostale platforme NATO-a u skoro svakom scenariju.

NATO HRABRO IZLAŽE RUMUNIJU MOGUĆEM RUSKOM NAPADU

U poređenju sa novom bazom u crnomorskom regionu, Ramštajn će izgledati kao bedno selo, a evo još jedne stvari:

Svako (uključujući i one koji okrivljuju Rusiju i uvek proriču propast) ko na jedan minut veruje da Rusija neće učiniti ništa da uništi NATO bazu u Rumuniji pod ovim okolnostima je jednostavno budala.

Naravno da će delovati i Rusija. Pogodiće bazu, veoma jakim udarcem, koji će biti jači od svega što je bačeno na ukrajinske ciljeve tokom ovog sukoba.

Ovo je možda najnapetiji trenutak našeg vremena, sa situacijom u kojoj je mogućnost katastrofalno pogrešne računice ekstremno velika.

Kad god razmišljam o ovim stvarima, samo spustim glavu na očiglednu glupost svega toga.

Ako „majstori rata“ (pesma Bob Dilana) zaista preduzmu takav vazdušni pohod na Rusiju, onda će se, prvo, cela operacija gotovo sigurno pretvoriti u tehnološki fijasko zaista epskih razmera, a drugo, rezultati bitke će biti šokantno pogubni, u tolikoj meri da će, verovatno, u roku od nekoliko dana Sjedinjene Države biti prinuđene da prekinu operacije.

Vašington će pokušati da ih predstavi kao neku vrstu „smele akcije“ koja je „postigla svoje ciljeve“, ali će to biti neugledno. Izuzetno neugledno.

I svako ko ima bilo kakav uticaj na strukture moći širom sveta znaće kakav bi bio rezultat i razumeće šta to tačno znači“, zaključuje on o nečemu što ovom logikom onda može pored Rumunije ugroziti i Poljsku i Slovačku, koje su takođe domaćini NATO snagama.

(oruzjeonline.com)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social