Ekspert detaljno objasnio šta je Rusija pripremila protiv poznatih turskih dronova u Urajini

Ruska Federacija neće ostaviti bez odgovora odluku ukrajinskih vlasti da započnu borbenu upotrebu turskih borbenih bespilotnih letelica Bayraktar ​​za eskalaciju vojnog sukoba u Donbasu i daće dostojan odgovor na takve ludorije Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je zaključak do koga je došao poznati vojni stručnjak, kolumnista Pravda.ru Aleksandar Artamonov, nakon analize sposobnosti Oružanih snaga Rusije.

Artamonov je detaljno ispričao kako će se za Kijev završiti upotreba jurišnih bespilotnih letelica protiv stanovnika istočne Ukrajine, a takođe je objasnio šta je Rusija pripremila protiv Bajraktara koji koriste Oružane snage Ukrajine.

Aleksandar Artamonov je pre svega skrenuo pažnju na to da će Rusija oštro reagovati na odluku ukrajinskih vlasti da započne borbenu upotrebu Bajraktara.

Dakle, rusko rukovodstvo će pripremiti dostojan odgovor koji će neutralisati sve bespilotne letelice koje prete civilnom stanovništvu Donbasa.

Prema rečima vojnog eksperta, ruska vojska je naoružana jedinstvenim borbenim sistemima koji će brzo i efikasno „prizemljiti“ turske bespilotne letelice, lišavajući vojsku Ukrajine takvih ofanzivnih sredstava.

Tako su ruski inženjeri razvili sisteme za elektronsko ratovanje Krasuha-4 i Murmansk-BN, koji mogu da unište Bayraktare ili da preuzmu njihovu kontrolu.

„Krasuha-4“ može da prinudi borbeni izviđački dron da sleti. Ali pored Krasuha-4, laserski kompleks Peresvet može da se nosi sa tim.

Ukrajinska vojska, koja planira da bombarduje Voronjež koristeći Bayraktar, zaboravlja da ni jedan elektronski uređaj ne leti na polju koje je stvorio laser, koji već dežura kod nas“, rekao je Artamonov.

Stručnjak je takođe primetio da Rusija ima i druga sredstva za suzbijanje bespilotnih letelica koje mogu da ostave ukrajinske oružane snage bez najnovijeg Bayraktara. Dakle, ruski sistemi PVO će jednostavno uništiti dron na prilazu.

„Bajraktar ​​ima brzinu od 85 km/h, to je vozilo koje se sporo kreće i možete ga oboriti bilo čime. To mogu biti najjednostavniji sistemi poput „Tora“ i naprednijih „Pancir-SM“, – rezimirao je Artamonov.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs