Naslovnica SPEKTAR Duboka država promašila: „Foksov“ rejting pao, Takeru Karlsonu ponuđen ugovor od 100...

Duboka država promašila: „Foksov“ rejting pao, Takeru Karlsonu ponuđen ugovor od 100 miliona dolara

Po razlazu sa jednim od najpopularnijih američkih voditelja, rejting „Foks njuza“ naglo je pao

Nakon što je Taker Karlson napustio „Foks njuz“, ponude sa drugih mreža samo pristižu. Izvršni direktor kompanije za onlajn sadržaj „Valjutejnment“ Patrik Bet-Dejvid ponudio je Karlsonu ugovor od 100 miliona dolara na pet godina, plus mesto u odboru kompanije.

„Dragi Takeru, odmah ću preći na stvar. Želimo da budemo partneri u onome što smatramo da je plemenit i neophodan napor da se definiše budućnost medija“, napisao je Dejvid na Tviteru i u nastavku predstavio svoju ponudu: 100 miliona dolara tokom pet godina, vlasnički udeo u „Valjutejnmentu“, mesto predsednika istog, mesto u odboru i drugi sadržaj za koji bi Karlson mogao da bude zainteresovan.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Uz moto „prosvetliti, zabaviti i osnažiti“, ova kompanija trenutno objavljuje svoj sadržaj, uključujući podkaste i intervjue, na platformama društvenih mreža. Njihov „Jutjub“ kanal ima više od četiri miliona pretplatnika, a na društvenim medijima više od 10 miliona pratilaca. Podkast brenda je 12. u „Spotifajevoj“ poslovnoj kategoriji.

„Valjutejnment“ nije jedini koji se „udvara“ Karlsonu. Brojne medijske kuće ponudile su mu ugovore, naročito kada je objavljeno da je Em-En-En-Bi-Si u udarnom terminu dominirao nad „Foks njuzom“.

[adsenseyu1]

Prošle nedelje, Brajan Kilmid je preuzeo Karlsonov termin, dok je ove sedmice Lorens Džons pozvan da vodi „Foks njuz tunajt“. Oko 2,5 miliona ljudi je pogledalo Kilmidovu prvu emisiju 24. aprila, da bi na kraju ta brojka pala na oko 1,3 miliona. Džonsovu emisiju pogledalo je oko 1,55 miliona gledalaca.

Poređenja radi, Rejčel Medou sa Em-Es-En-Bi-Sija je iste večeri imala 2,2 miliona gledalaca. Taker Karlson je u proseku imao više od tri miliona gledalaca.


(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]