Naslovnica IZA OGLEDALA Duboka država mu nešto sprema – Ilon Mask: Ako izvršim „samoubistvo“, znajte...

Duboka država mu nešto sprema – Ilon Mask: Ako izvršim „samoubistvo“, znajte da nisam, ne razmišljam o suicidu

Novi vlasnik „Tvitera“, Ilon Mask je to izjavio samo nekoliko dana nakon što je otkrio kako je cenzurisana priča o laptopu Hantera Bajdena.

Nakon što je, uz pomoć novinara Meta Taibija, otkrio detalje o tome kako je Tviter blokirao širenje priče o laptopu Hantera Bajdena uoči predsedničkih izbora 2020. godine, novi vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask upozorio je da ne razmišlja o samoubistvu.

„Ako izvršim ‘samoubistvo’, znajte da nisam“, rekao je Mask tokom „spejsa“ koji je organizvao na Tviteru.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Play prodavnice besplatno OVDE

U internim dokumentima koja je Taibi objavio detaljno je opisano kako su rukovodioci „Tvitera“ u dosluhu sa Demokratskom partijom zabranili širenje priče o sinu tadašnjeg predsedničkog kandidata DŽoa Bajdena, što je Mask okarakterisao kao „mešanje u izbore“.

Inače, ovo nije prvi put da američki milijarder spominje eventualnu preranu smrt, pošto se u maju oglasio na Tviteru, napisavši sledeće: „Ukoliko umrem pod nerazjašnjenim okolnostima, bilo je lepo poznavati vas“.

Tokom Tviter spejsa, Mask je najavio da će objaviti još informacija o radu „Tvitera“ pre nego što ga je on preuzeo.

„Objavićemo sve informacije i pokušaćemo da okrenemo novi list. Bićemo bolji i to će naterati druge medije da istinitije izveštavaju ili će, u suprotnom, izgubiti čitaoce“, poručio je Mask.

Serija sumnjivih samoubistava

Da Maskova upozorenja o „samoubistvu“ treba ozbiljno shvatiti, govore i iskustva mnogih pre njega.

Primera radi, nakon što je uhapšen, silovatelj DŽefri Epstin je u zatvorskoj ćeliji umro pod nerazjašnjenim okolnostima. Američke vlasti su saopštile da je reč o suicidu, međutim njegovi advokati su postavili pitanje kako je moguće da je Epstin izvršio samoubistvo u zatvorskoj ćeliji koja je bila pod konstantnim nadzorom.

Sumnju u zvaničnu verziju događaja podstakla je i nada mnogih da je Epstin bio spreman da otkrije imena javnih ličnosti koja su zajedno sa njim učestvovala u trgovini devojkama koje su kasnije bile zlostavljane i silovane na njegovom privatnom ostrvu „Litl Sent DŽejms“.

Neobične okolnosti su dovele i do smrti mogula DŽona Mekafija 2021. godine koji je, takođe, navodno izvršio samoubistvo u zatvoru u Barseloni. On je bio optužen za utaju poreza nakon što nije prijavio prihod od promocije kriptovaluta tokom konsultantskog posla, a samo nekoliko sati pre nego što je pronađen mrtav, španski sud je odlučio da ga isporuči Sjedinjenim Državama.

Mekafi je u decembru 2019. godine tvitovao da mu američka vlada preti ubistvom, a ta navodna pretnja došla je ubrzo nakon što je najavio da će objaviti 31 terabajt podataka o korupciji unutar vlade.

Ni savetnik u Beloj kući Vinsent Foster nije bolje prošao. On je 1993. godine pronađen mrtav od posledica prostrelne rane na glavi. Vlasti su i u ovom slučaju saopštile da je reč o samoubistvu.

Foster je bio blizak saradnik Klintonovih i, s obzirom na to da je bio poslovni partner Hilari Klinton, imao je važna saznanja o finansijskim poslova te porodice, a reč je o periodu kada je protiv Klintonovih podnet veliki broj prijava za navodna krivična dela.

Iste godine samoubistvo je navodno izvršio i Ed Vili koji je pronađen mrtav u šumi u Virdžiniji, takođe sa prostrelnom ranom na glavi. Vili je bio čovek koji bio zadužen za prikupljanje novca za Klintonove, a njegova žena Ketlin nekoliko godina kasnije je otkrila da je Ed upao u finansijske probleme zbog čega je otišla na sastanak kod Bila Klintona, tadašnjeg predsednika. Međutim, ona nije dobila pomoć, već ju je, prema njenim rečima, Klinton seksualno uznemiravao.

Ono što je veoma bitan detalj jeste tvrdnja Ketlin Fili da ju je američki predsednik napao samo nekoliko sati pre nego što je njen suprug pronađen mrtav.

U maju 1993. godine pronađeno je i beživotno telo DŽona Vilsona, gradskog odbornika u Vašingtonu. Vilson je pratio skandal „Vajtvoter“ koji se ticao istrage o ulaganjima Klintonovih u nekretnine njihovih saradnika DŽima i Suzan Mekdugal i postojali su navodi da je bio spreman da objavi podatke o prljavim poslovima porodice koja je tada bila na vlasti.

Godinu dana kasnije, pronađeno je telo Keti Ferguson, bive žene Klintonovog telohranitelja Denija Fergusona. Ona je tvrdila da je njen bivši suprug odveo državnu službenicu Polu DŽons u hotelsku sobu Bila Klintona gde joj je ovaj izneo „nemoralnu ponudu“. Iak je Deni Ferguson to negirao, na kraju se ipostavilo da je Keti govorila istinu, a da je Bil Klinton sklopio vansudski sporazum sa DŽonsonovom.

Upravo zbog ovakvih priča, mnogi dovode u pitanju bezbednost Ilona Maska koji je očigledno, sa razlogom, poručio da mu ne pada na pamet da izvrši samoubistvo.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(RT)