„Daily mail“ angažovao stručnjaka za govor tela: Putin koristio osnovne pokrete protiv 7 tehnika flertovanja američke novinarke – VIDEO

Neobično ponašanje američke novinarke Hadli Gambl tokom razgovora sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom izazvalo je interesovanje stranih medija.

Na primer, novinari Daily Mail-a požurili su da traže pomoć od stručnjaka za govor tela Derena Stentona, tražeći od njega da objasni šta je Gambl pokušavala da postigne dajući ruskom lideru određene neverbalne signale

Daren Stenton je, u intervjuu za Daily Mail, pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da se moderatorka plenarne sednice Hadli Gambl tokom svog govora na Nedelji ruske energije ponašala prkosno, pokušavajući da upotrebi klasične tehnike ženskog flerta protiv Vladimira Putina.

Na primer, američka novinarka je koristila najmanje sedam metoda uticaja da privuče pažnju ruskog lidera.

Ekspert je istakao glavne tehnike flertovanja, napominjući da se Gambl često petljala sa svojom kosom, a takođe je redovno prekrstila noge, pokušavajući da to radi što je sporije moguće. Treba napomenuti i neobičnu „igru sa cipelama“, kao i druge elemente uticaja.

Međutim, prema rečima Stentona, ruski predsednik Vladimir Putin nije podlegao takvoj provokaciji, mirno je odgovarao na pitanja objašnjavajući svom sagovorniku stav Moskve na međunarodnoj areni.

Tako je ruski lider koristio osnovne gestove protiv tehnika flertovanja američke novinarke Gambl. Ovo su elementi poslovnog protokola koji se koriste pri komunikaciji sa zvaničnicima iz drugih zemalja.

„Predsednik Putin je ostao dosledan u govoru tela i zadržao je ono što nazivamo osnovnim pokretima. Vidimo kako on zauzima iste položaje i gestove na isti način kao u komunikaciji sa svetskim liderima poput Donalda Trampa, Borisa Džonsona i Angele Merkel “, zaključio je Stenton.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs