Naslovnica IZA OGLEDALA Da li je na Mesecu ogroman kvadrat od 3.2000 km, nepoznata baza...

Da li je na Mesecu ogroman kvadrat od 3.2000 km, nepoznata baza – VIDEO

[adsenseyu2]

mesec

[adsenseyu3]

Za Mesec se smatra da je nastao kao rezultat drevnog sudara između Zemlje i druge planete, davno, još kada se solarni sistem formirao. To je veliki satelit, barem u poređenju sa Zemljom.

Naučnici misle da su shvatili postojanje Meseca, ali da li su u pravu?

Naučnici izveštavaju da naprsline na velikoj površini Meseca zapravo formiraju jedan ogromni četvorougao.

„Posmatrani šablon gravitacionih anomalija na Mesecu je tako neverovatno geometričan i tako neočekivanog oblika, da nas tera da razmišljamo na sasvim nove i različite načine o procesima koji upravljaju Mesecom i uopšte planetama“, rekao je Endrjuz-Hena za space.com.

[adsenseyu1]

Novi podaci sa NASA-ine GRAIL misije otkrivaju da Proselarum (ogromna rupa na Mesecu) zapravo nije okrugla već da je okružena ogromnim četvorouglom ispod površine Meseca. Istraživači na osnovu toga sugerišu da Okean oluja nije uzrokovao udar meteora, već da je nastao kad se površina Meseca rascepila. Ovo otkriće nas navodi da je rani Mesec bio dinamičniji nego što se mislilo, dodali su naučnici.

Ipak, ima onih koji veruju da je Mesec šuplja sfera i da je ono što se dešava unutar Meseca daleko interesantnije od onoga što se dešava na površini. Drugi kažu da je Mesec nastao veštačkim putem i da je možda nekakav oblik svemirskog broda, davno parkiran u orbiti od strane neke vanzemaljske rase.

[adsenseyu4]

Da li je moguće da su naši najbolji istraživači i astronomi imali pogrešnu sliku o Mesecu svih ovih godina i da ovde postoji nekakva mračna teorija zavere ili možda vlade sveta kriju neke tajne vezane za Mesec?

Dobro, ogromni četvorougao od 3.200 kilometara možda nije vanzemaljska svemirska stanica, ali su novi načini razmišljanja o Mesecu prilično interesantni i neočekivani.

Ipak…uvek postoji mogućnost da je vanzemaljska civilizacija postavila kolonije na više zvezdanih sistema kako bi posmatrali razvijanje primitivnih života (poput našeg). Ima li boljeg mesta da se sakrije vanzemaljska baza od unutrašnjosti Meseca?

Kao što znamo, jedna strana Meseca se nikad ne može videti sa Zemlje. Ko zna šta se to dešava sa druge strane koju ne možemo da vidimo.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]