Naslovnica SPEKTAR Britanski mediji: Ruski brodovi isporučili nuklearno oružje na Kubu

Britanski mediji: Ruski brodovi isporučili nuklearno oružje na Kubu

Grupa brodova Ratne mornarice Rusije, koju čine raketna fregata Admiral Gorškov, nosač hipersoničnih raketa Cirkon, i nuklearna podmornica projekta Kazan, prošla je na udaljenosti ne većoj od 30 km od jugoistočne obale Floride. Njihovu aktivnost su posmatrala tri američka i jedan kanadski ratni brod.

Ruska fregata i nuklearna podmornica prošle su 25 milja od američke obale na putu za Kubu– preneli su ranije britanski mediji.

Oni su nagovestili, da su ruski brodovi isporučili nuklearno oružje Kubi – pošto Moskva nije otkrila „kakvu vatrenu moć nosi njena flotila“.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da ruski ratni brodovi uvežbavaju upotrebu preciznog naoružanja u Atlantskom okeanu. Nakon ovoga, Sjedinjene Države su svoju flotu dovele u stanje borbene gotovosti.

Najmodernija fregata ruskog predsednika Vladimira Putina, Admiral Gorškov, nosač hipersoničnih raketa, prati nuklearnu podmornicu Kazan i još dva pomorska broda, napominju britanski resursi.

Prema njihovim rečima, kubanski zvaničnici su negirali da ruski brodovi nose nuklearne projektile, ali je Putin nedavno zapretio da će svoje najmoćnije oružje isporučiti zemljama ili regionima bliskim njegovim neprijateljima iz NATO-a, kao odgovor na to da SAD, Velika Britanija i Francuska snabdevaju Kijev projektilima za upotrebu na teritoriji Rusije.

I Admiral Gorškov i Kazanj su ključni brodovi u Putinovim nuklearnim udarnim snagama. Rusija nije rekla koliku vatrenu moć nosi njena flotila– naglašava se u publikaciji.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social