Britanski general: „Rusija bi mogla da ispali nuklearno oružje“

Bivši komandant britanske vojske general Ričard Barons smatra da će Rusija 11. septembra“formalno pripojiti” sve delove istočnoukrajinskog regiona Donbasa.

Barons, koji je komandovao britanskom vojskom od 2013. do 2016. godine, rekao je za Bi-Bi-Si da će Ukrajini biti potrebna „naša volja, naš novac, naša industrija i naš vojni inventar“ ako želi da oslobodi okupirane teritorije.

„Moskva bi mogla da posegne za malim nuklearnim oružjem“

On je dodao da bi, ukoliko ukrajinski kontranapad bude uspešan, ukrajinske snage mogle da završe na teritoriji „koju je Rusija proglasila ruskom”. Zbog toga, kaže Barons, „Moskva bi mogla posegnuti za malim nuklearnim oružjem“.

On navodi da bi to bilo „veoma malo” nuklearno oružje koje bi bilo opasno u prečniku od oko 3,2 kilometra i ne bi „izazivalo nuklearni holokaust i nekontrolisanu eskalaciju”.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(index.hr, b92.net)