Naslovnica SPEKTAR „Britanija i njeni političari su nam legitimne vojne mete“

„Britanija i njeni političari su nam legitimne vojne mete“

„London faktički vodi protiv Moskve neobjavljeni rat, što znači da se svaki britanski zvaničnik može smatrati legitimnom vojnom metom“.

To je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je obratio pažnju na izjavu ministra spoljnih poslova Velike Britanije Džejmsa Kleverlija koji je rekao da Ukrajina ima pravo da „projektuje silu“ van svojih granica.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„Danas Velika Britanija deluje kao saveznik Ukrajine, pružajući joj vojnu pomoć u vidu vojne tehnike i stručnjaka. Dakle, de fakto vodi protiv Rusije neobjavljeni rat. U tom slučaju, bilo koji njen javni funkcioner (kako vojni, tako i civilni koji doprinosi ratu) može se smatrati legitimnom vojnom metom“, rekao je Medvedev.

On je istakao da je London je bio i ostao večiti neprijatelj Moskve. „Glupi zvaničnici Velike Britanije, našeg večitog neprijatelja, treba da imaju na umu da se prema opšte priznatom međunarodnom pravu koji reguliše vođenje rata u savremenim uslovima, uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju sa njihovim dodatnim protokolima, njihov položaj takođe može kvalifikovati kao da su u ratu“, napisao je Medvedev na Tviteru.

(Sputnik)

Tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]

[adsenseyu4]