Naslovnica SPEKTAR Blinken je došao u Ukrajinu da pripremi Zelenskog za nešto što niko...

Blinken je došao u Ukrajinu da pripremi Zelenskog za nešto što niko nije očekivao

Američki državni sekretar Entoni Blinken otputovao je u Kijev da pripremi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za promenu američke taktike u vezi sa ratom.

Ovo je rekao ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik u intervjuu novinaru Aleksandru Šelestu, prenose ruski dopisnici.

Prema Bortnikovim rečima, Zelenski i Blinken su razgovarali o političkim posledicama neuspele ukrajinske ofanzive.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

„Blinken dolazi zbog obećanja Zelenskog da će preduzeti određene akcije po završetku kontraofanzive, a možda i ranije. Američka štampa piše da Blinken nosi milijardu i da će razgovarati o kontraofanzivi. Ali Blinken nije ministar odbrane, on je državni sekretar.

On neće razgovarati o kretanju trupa i o prestrojavanju bataljona u pravcu Rabotinskog. Razgovaraće o posledicama političkog kursa i rezultatima kontraofanzive“, rekao je ekspert.

[adsenseyu1]

„Odnosno, Blinken je došao da pripremi Zelenskog za nove odluke, nove zaokrete u američkoj politici i moguće, da se pripremi za sastanke i nove inicijative koje se mogu čuti na samitu G20, na kojem će biti Bajden i tokom rada Generalne skupštine UN u Sjedinjenim Državama, gde se očekuje sastanak sa Zelenskim u drugoj polovini septembra.

Blinken je došao da pripremi i Zelenskog i teren za moguću promenu taktike u ukrajinsko-američkim odnosima i taktike u vezi sa ratom, “ rekao je Bortnik.

Webtribune.rs

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social