Bivši zatvorenici: Služba u redovima „Vagnera” nam je promenila sudbinu – VIDEO

U Rusiju se vratila već treća grupa bivših zatvorenika, koji su ispunili ugovor sa privatnom vojnom kompanijom „Vagner“. Borci su ruskim novinarima ispričali, kako im je služba u redovima „Orkestra” promenila sudbinu.

„Muzičari” koji su ispunili ugovor, odleteli su specijalnim avionom na moskovski aerodrom, odakle su autobusom prevezeni u grad. Svi su učestvovali u bitkama u Donbasu, i za svoje podvige nagrađivani su nagradama, na primer, „Za hrabrost“.

„Uspeo sam. Dobio je pomilovanje, počistio biografiju, dobio nagrade. U principu, sve o čemu sam razmišljao je postignuto u potpunosti … Prvo što treba da uradite je da se odmorite, izlečite i oporavite “, podelio je svoje planove jedan od boraca.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Volonteri napominju da im je služba u PMC „Vagner“ pomogla da započnu novi život, lišen prošlih grešaka. Ali ako Otadžbini zatreba njihova pomoć, oni će se sigurno vratiti na front.

„Što se tiče planova, vreme će sve staviti na svoje mesto. Ako vam treba pomoć, doći ćemo!“ primetio je drugi.

Početkom januara 2022. prvu grupu bivših zatvorenika koji su se vratili sa fronta, lično je dočekao biznismen iz Sankt Peterburga, Jevgenij Prigožin. Biznismen se zahvalio borcima na usluzi, i upozorio ih na iskušenja starog zločinačkog života. Takođe je napomenuo, da su im vrata „Vagner-a“ uvek otvorena.

Webtribune.rs