Bivši saobraćajac iz Srbije zavoleo prostitutku, pa s njom skovao KRVAVU ZAVERU

gfre43fdf

Suspendovani saobraćajni policajac Milan P. (33) već tri meseca je u pritvoru zbog serije razbojništava na teritoriji Sremske Mitrovice i Beograda, italijanski istražitelji veruju da je upravo on, sa sunarodnicima, po nagovoru Olivere Petrović Ristić, učestvovao i u ubistvu tršćanskog zlatara Alda Karlija (75).

– Milan P. je uhapšen u aprilu u kući u beogradskom naselju Kaluđerica, gde se skrivao posle nekoliko razbojništava na teritoriji Srema i Beograda. Uz pretnju pištoljem on je za nešto više od mesec dana, od kraja februara do momenta hapšenja, opljačkao nekoliko pumpi i prodavnica iz kojih je odnosio plen vredan i nekoliko stotina hiljada dinara. Iako je za mesec dana ukrao sigurno više od deset hiljada evra, u momentu hapšenja kod sebe nije imao para – kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa slučajem ovog uhapšenog pripadnika MUP-a.

Međutim, Milanova kriminalna karijera počela je nekoliko meseci ranije kada je u Beogradu, gde je radio u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi „Zapad“, upoznao Oliveru Ristić Petrović, dobro poznatu italijanskoj policiji i to zbog prostitucije, ali i iznuda. Njihovo druženje preraslo je u ljubavnu vezu.

– Novembra prošle godine, nakon što je ušao u emotivnu vezu sa njom, sa još jednim saučesnikom upao je u kuću starijeg Surčinca. Navodno, Olivera je znala da on ima para i trebalo je da ga opljačkaju. Čoveka su maltretirali, a plen im je bio samo nekoliko hiljada dinara. Uhapšen je, priznao je razbojništvo i pušten je posle zadržavanja – priča naš sagovornik.

Čim je pušten, sa Oliverom je otišao na Apeninsko poluostrvo, dok se na poslu vodio na bolovanju. O posledici njihovog „poslovnog“ poduhvata, tačnije ubistvu italijanskog zlatara Alda Karlija, naširoko su pisali italijanski mediji, s tim da im nije predočen pravi identitet Oliverinog saučesnika, za koga su novine pisale da je verovatno aktivni ili bivši policajac.

Mediji u Italiji su krajem januara objavili da je zlatara Alda Karlija ubila grupa Srba, a među njima su jedna prostitutka i jedan policajac, te da su za njima raspisane međunarodne poternice. Italijanska štampa objavila je tada da je policija iz ove zemlje raspisala crvene poternice za troje Srba – Oliverom Petrović Ristić i dvojicom muškaraca za koje se zna samo da se zovu Dušan i Milan, ali im prezimena nisu poznata. Za osumnjičenog Milana sumnja se da je aktivni ili bivši policajac u Srbiji.

Prema pisanjima italijanskih medija, Olivera Petrović Ristić inicijator je monstruoznog ubistva Alda Karlija, svog saradnika u mreži prostitucije, 20. decembra prošle godine. Olivera i saučesnici su upali u kuću zlatara u okolini Trsta, vezali ga, mučili, davili i tukli da bi im rekao gde je novac, koji je navodno zaradio u poslu sa saradnicom iz Srbije i koji je deponovao na računu u Austriji. Međutim, Aldi je od povreda preminuo, a ubice su pobegle.

Italijanski istražitelji su utvrdili da je ubijeni Karli još od 2011. sarađivao sa Oliverom, kojoj je u poslednjih sedam godina pozajmio čak 240.000 evra, što u gotovini što u nakitu. S vremena na vreme, pišu italijanski mediji, Petrovićeva mu je pružala i seksualne usluge za novac i dragulje. Ubijeni Karli bio je umešan u mrežu prostitucije i prodaje dragulja na crnom tržištu.

Zlatar je, pisali su italijanski mediji, imao dil sa Oliverom, a ona sa policajcem iz Srbije i još jednim muškarcem za koje se sada veruje da su ga ubili, da ih snabdeva dragim kamenjem, koje oni potom preprodaju i daju mu procenat od profita. Osim novcem, Olivera je Karliju plaćala i seksom, nekada ona lično, a nekada je angažovala prostitutke iz Srbije. Inače, posle zločina Milan je pobegao u Srbiju.

Odbacila ga porodica

Prema saznanjima „Blica“, Milan P. je rodom iz Vrnjačke Banje i dva puta je bio u braku. Navodno, najbliži rođaci, posle hapšenja zbog razbojništava, više ne žele da imaju nikakav kontakt sa njim.

Pokrala monaha

O Oliveri Petrović Ristić italijanski mediji su pisali i pre osam godina kada je uhapšena nakon što je od jednog 80-godišnjeg monaha uzela skoro 50.000 evra. Novac joj je davao za „lečenje oca“. Na kraju je monaha zavela, snimila seksualni odnos sa njim. Pokušala je da ga uceni navodeći da će snimak staviti na internet, ali je on to prijavio policiji pa je uhapšena.

(Blic)