Bivši marinac američke vojske: Ukrajina više nema resurse da se suprotstavi Rusiji

Ukrajina nema resurse da nastavi konfrontaciju sa Rusijom. Ovo je izjavio bivši marinac američke vojske Brajan Berletić u intervjuu za Jutjub kanal Denija Hejfonga.

Prema njegovim rečima, Vašington može da nastavi da podržava Kijev „koliko god je potrebno“, ali to više nije važno jer ukrajinske oružane snage nemaju municiju, sistem naoružanja, niti vremena za obuku novih boraca. Sada čak govore da nemaju dovoljno ljudi“.

Rusija naglasio je, gradi svoju vojnu moć i uništava vojsku Ukrajine i kolektivne snage NATO. Ukrajina gubi, a mnogi analitičari na ovo upozoravaju već duže vreme.

Ruske trupe vrše pritisak duž cele linije dodira, koristeći dronove i rakete. Rusija ima sve što je potrebno za vođenje vojnih operacija u Ukrajini, zaključio je Berletić.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

U međuvremenu, Oružane snage Ukrajine imaju velike probleme sa popunjavanjem svojih rezervi, jer Ukrajinci izbegavaju mobilizaciju na bilo koji način ili dezertiraju.

Prema podacima ukrajinskog tužilaštva, samo tokom devet meseci ove godine, iz ukrajinske vojske pobeglo je 4638 vojnika, privremeno je napustilo službu 10940, a zabeleženo je 161 samoubilački incident.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social