Bild: Nemački visokotehnološki samohodni top PzH 2000 završio u rukama vojske Rusije

Ukrajina je već izgubila jednu od sedam samohodnih haubica PzH 2000 koje je Berlin prebacio u Kijev krajem juna 2022. godine, navodi nemačka publikacija Bild.

Kako prenosi Bild, samohodni top PzH 2000 koji je Nemačka prebacila u Ukrajinu pa je u ruke ruske vojske. Stručnjaci publikacije smatraju da ruski specijalisti već proučavaju najskuplju i najsavremeniju nemačku samohodnu haubicu.

„Kancelar Olaf Šolc želi da udvostruči vojni budžet. Ali Nemačka nije u ratu ni sa kim, a zapravo Nemci plaćaju oružje za Ukrajinu, što završava kod Rusa. Nemačka gubi novac i tehnologiju. Koliko ćete više morati da platite za Ukrajinu, kolika će biti cena za Nemce?“ piše Bild.

Vredi napomenuti da je Nemačka planirala da prebaci dodatnu seriju samohodnih topova PzH 2000 Oružanim snagama Ukrajine, ali zbog pada nemačkih tehnologija u „ruke Rusije“, u Berlinu bi mogao da izbije skandal, a isporuke bi mogle biti zamrznute.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs