Naslovnica U FOKUSU Beograd će razmotriti predlog o prekidu pregovora sa Prištinom

Beograd će razmotriti predlog o prekidu pregovora sa Prištinom

Državni organi će u kratkom roku razmotriti predlog Srpske liste da se prekine dijalog sa Prištinom, rekao je ministar odbrane i novi predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

„Što se tiče situacije na KiM, veoma je dramatična i teška i kao građanin Srbije, kao Srbin apsolutno razumem poruku Srpske liste i svih građana srpske nacionalnosti na KiM. Državni organi će u kratkom roku razmotriti ono što je poruka Srpske liste koja se praktično dogodila ili definisala dok je trajala naša skupština, pa ćete dozvoliti da je potrebno i vremena da se o tome razgovara“, dodao je on.

On je rekao je cilj Kurtijeve politike etničko čišćenje Srba ili da se svede na „minorni broj koji je za njih prihvatljiv“.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

„Zaista je nekada degutantno razgovarati sa onima koji su po ko zna koji put osudli Kurtijevo nasilje, a on baš ne haje za njihova osuđivanja i uvek ide korak dalje i očigledno nastavlja sa politikom terora nad srpskom zajednicom na KiM, sa isključivim ciljem da etički očisti KiM od Srba, bez bilo kakve dileme“, rekao je Vučević.

On je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije, da izbegnemo scenario da smo rušilački faktor i da ne idemo na ruku Kurtiju, preneo je Tanjug.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]