Analitičar: Ilon Mask je kupio Tviter jer iza njega stoje snage u SAD koje žele da Bajden ne vlada do kraja mandata

Bivši američki SAD Donald Tramp pozvao je na ukidanje američkog Ustava kako bi se preokrenuli rezultati predsedničkih izbora 2020. godine, odnosno kako bi bio vraćen u Belu kuću na funkciju predsednika.

– Treba li odbaciti rezultate predsedničkih izbora 2020. i proglasiti pravog pobednika ili održati nove izbore? Velika prevara ovog tipa i njene razmere omogućavaju ukidanje svih pravila i regulacija, čak i onih koja se nalaze u Ustavu – objavio je Tramp na društvenoj mreži Truth Social.

On je optužio velike tehnološke kompanije za saradnju sa Demokratskom partijom.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Google Play prodavnice besplatno OVDE

– Osnivači Amerike nisu želeli lažne izbore i ne bi ih odobrili – napisao je Tramp.

Trampova objavila stiže nakon objave internih mejlova Twitter koji pokazuju da se u toj kompaniji raspravljalo o tome treba li na toj društvenoj mreži dozvoliti objavu teksta The New York Post o sadržaju laptopa Hantera Bajdena, sina predsednika SAD.

Amerikanolog Boris Mežuev procenjuje da će taj skandal doneti političke gubitke predsedniku SAD, a da istraga koju je pokrenula Republikanska partija može dovesti do ostavke Džoa Bajdena.

Novi vlasnik Twitter, američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask, otvorio je link za objavljivanje rezultata istrage o cenzurisanju Trampa i skandalu sa laptopom Hantera Bajdena.

Mežuev naglašava: „To će, naravno, zakomplikovati Bajdenov život i igrati ulogu u njegovom budućem političkom životu. Mada ako Senat stane iza demokrata, neće doći do impičmenta. Najverovatnije će uslediti neka vrsta istražnog postupka. Možda će Republikanci pokušati da formiraju komisiju koja će istražiti te događaje. Čini mi se da će sve biti rešeno prevremenim odlaskom Bajdena. Već sledeće godine“.

On smatra da nije slučajno što je Mask kupio Twitter, koji mu daje polugu u borbi protiv Bajdena:

„Iza njega stoje snage u Sjedinjenim Državama koje žele da Bajden ne vlada do kraja mandata. Očigledna borba sa Bajdenom postaje ne samo taktička, već politička i strateška“.

Po proceni Mežueva, Bajdenova administracija će pokušati da se bori protiv Maska koristeći administrativne resurse, ali će to biti veoma teško.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(fakti.org)