Naslovnica U FOKUSU Amerika u Ukrajini vodi rat protiv Rusije

Amerika u Ukrajini vodi rat protiv Rusije

Amerika u Ukrajini vodi rat protiv Rusije – isporučuje oružje, municiju, pruža obaveštajne podatke.

Ovo je poručio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući izjave koje dolaze sa Zapada, da nameravaju da isporuče rakete dalekog dometa Kijevu.

„Ne mogu da komentarišem njihove izjave, one se menjaju iz dana u dan. Možda pripremaju javno mnjenje, ali to da neće promeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini je činjenica“, rekao je šef ruskog diplomatskog odeljenja.

„Ukrajinu su godinama spremali za to da se njenim rukama i telima nanese strateški poraz Rusiji. Šta god oni (SAD) govorili, oni upravljaju ovim ratom, snabdevaju (Kijev) oružjem, municijom, obaveštajnim podacima, podacima sa satelita – oni vode rat protiv nas“, rekao je ministar u intervjuu televiziji „Rusiji 24“.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Ranije su mediji javili da američka administracija blizu donošenja odluke da odobri isporuke Kijevu raketa velikog dometa sa kasetnom municijom.

[adsenseyu1]

Kako su napomenuli sagovornici agencije, SAD razmatraju isporuke raketa ATACMS, dometa do 300 kilometara ili raketa sa kasetnom municijom, ili oboje. Prema rečima neimenovanih zvaničnika, konačna odluka o isporuci još nije doneta.

Po njegovim rečima, eventualne isporuke raketa velikog dometa Kijevu neće promeniti suštinu onoga što se dešava u Ukrajini.

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social