Naslovnica U FOKUSU Rogozin poručio Srbiji: Ako se odreknete svojih ideja i istorije prestaćete da...

Rogozin poručio Srbiji: Ako se odreknete svojih ideja i istorije prestaćete da budete Srbi

Razumemo da je Srbima teško da se odupru ucenama Zapada, ali bismo voleli da Srbi u svojoj duši nastave da se bore, Rusija će ipak pobediti i nama su potrebni prijatelji sa kojima ćemo ojačavati pravila mirnog života u Evropi, poručuje u intervjuu za „Večernje novosti“ ruski političar i diplomata

Ako se Srbi odreknu svojih ideja i istorijske misije svog naroda, jednostavno će prestati da budu Srbi, kaže ruski političar i diplomata Dmitrij Rogozin.

„Svet se veoma brzo menja i Srbi moraju da shvate da se osnovna svetska pitanja ne rešavaju u Briselu, već da o njima odlučuju druge velike prestonice, uključujući Moskvu, Delhi i Peking“, poručuje Rogozin u intervjuu za beogradske „Večernje novosti“.

On je govorio o ulozi njegove dobrovoljačke jedinice „Carski vukovi“ koja pokriva delove sektora na donjeckom i zaporoškom pravcu u Specijalnoj vojnoj operaciji.

„Carski vukovi su visokotehnološki vojnotehnički centar koji radi u Moskvi, Donjecku i Zaporoškoj oblasti. U Moskvi imamo konstruktorni biro, u Donjecku laboratoriju i centar za borbenu obuku, u Zaporoškoj oblasti pet dobrovoljnih bataljona koji su pod našom kontrolom, a u sastavu 58. armije“, rekao je Rogozin.

Kako je dodao, pored toga, rade sa komandom još dve vojske, pružajući im podršku u pripremi operatera za upravljanje vazdušnim dronovima i sredstvima artiljerijskog izviđanja. Rogozin kaže da je stalno na frontu, redovno izlazi na liniju kako bi posmatrao rad njihovih tehničkih sredstava, kao i da ponekad učestvuje u borbi, u slučaju pogoršanja situacije.

[adsenseyu1]

Dobrovoljačka jedinica BARS-11 i „Carski vukovi“ uspeli su da izoluju neznatno oštećenu raketu „storm šedou“, a na pitanje da li su stručnjaci uspeli da dešifruju algoritme sistema, odgovara da jesu i da je to njihov najvredniji trofej.

„Naši inženjeri kojima smo predali ovu savršeno očuvanu raketu su veoma zadovoljni“, ističe Rogozin.

Objašnjavajući ulogu svemirskih satelita u ovom ratu, Rogozin kaže da komunikacioni i nadzorni sateliti kontrolišu bespilotne letelice i dronove, bespilotne letelice kontrolišu artiljeriju, a artiljerija je Bog ovog rata, kako ističe.

Osvrnuo se i na zapadnu pomoć Ukrajini.

„Ukrajinski narod nije potreban Zapadu, tačnije Zapadu je potrebna pogibija Rusa i Ukrajinaca u bratoubilačkom ratu. Zato će NATO snabdevati Zelenskog oružjem sve dok Ukrajina ne ostane bez onih koji mogu da koriste isto oružje“, ističe Rogozin.

On je objasnio i da Rusiji nije potrebna teritorija jer ima puno svoje zemlje.

„Mi se ne borimo za zemlju, već za to da eliminišemo pretnju samom postojanju Rusije i našeg naroda. Idemo do kraja da ne bismo ovaj rat ostavili našoj deci. Nateraćemo Zapad da prizna potrebu za bezbednosnim poretkom u Evropi koji bi važio za sve njene članove, istovremeno, primoravajući ga da poštuje našu slobodu  i suverenitet“, navodi Rogozin.

Na konstataciju novinarke da uz sve napore Zapada Srbi teško nasedaju na antirusku propagandu i pitanje koliko to Rusima znači, Rogozin je rekao da se borio za Srbe u BiH.

„Razumemo da je Srbima teško da se odupru ucenama Zapada, ali bismo voleli da Srbi u svojoj duši nastave da se bore i da ne podlegnu pritiscima. Rusija će ipak pobediti i nama su potrebni prijatelji sa kojima ćemo ojačavati pravila mirnog života u Evropi“, poručio je Rogozin.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social