„Amerika je u ratu? Pitam se, kad smo to mi glasali za to?“

Republikanski kongresmen iz Teksasa Čip Roj optužio kolege iz tog zakonodavnog tela da su umešali SAD u rat u Ukrajini kako bi se osećali dobro u svojoj koži.

On je te optužbe uputio i republikancima i demokratama, a posebno je kritikovao predstavnika kogresne većine Stenija Hojera koji je prošlog petka izjavio da je „Amerika u ratu“.

„Kada sam čuo lidera većine kako kaže ‘vreme za rat’, pitam se kada smo to mi glasali za to da idemo u rat“, upitao je Roj.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte OVDE 

„Ako ćemo da vodimo posrednički rat i ako ćemo da damo Ukrajini 40 milijardi dolara samo zato što hoćemo da izgledamo ‘fensi’ s plavo-žutim zastavicama, i kako bi se osećali dobro u vezi nas samih, možda bi zapravo trebalo da imamo neku debatu o tome ovde u ovoj komori“, nastavio je Roj.

On je inače samo jedan od 57 kongresmena republikanaca koji su glasali protiv davanja vojne i ekonomske pomoći Ukrajini, u vrednosti od 40 milijardi dolara.

Ipak, taj predlog je prošao, tj. Usvojen je sa 368 glasova za, a 57 je bilo protiv. Sada se je taj predlog upućen u Senat, gde se takođe očekuje da će dobiti podršku.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(b92)