Naslovnica SPEKTAR Alarm u ukrajinskoj vojsci: Prodor ruskih trupa možemo samo da odložimo ali...

Alarm u ukrajinskoj vojsci: Prodor ruskih trupa možemo samo da odložimo ali ne i da zaustavimo

Vojni dopisnici „Telegram“ kanala „Rusko proleće“, javljaju da ukrajinski militanti ne mogu da obuzdaju navalu ruskih trupa na Avdejevku.

Ukrajinska vojska, koja se nalazi u naseljenom mestu, gotovo je u potpunosti opkoljena ruskim snagama, a vatreni čvor se svakim danom sve čvršće steže.

„Rusi nisu zaustavljeni i imaju taktičke uspehe. Sada možemo samo da govorimo o pokušajima da se oni odlože, a ne da se zaustave. Čak i za ovo su izgledi nepoznati. Jer odnos snaga i sredstava, kao i operativna situacija, još ne dozvoljavaju da kažemo bilo šta pozitivno“, navodi se u poruci, pozivajući se na jedan od ukrajinskih izvora.

Poznato je, da su ruske trupe u oblasti Avdejevke zauzele nekoliko dominantnih pozicija odjednom, odakle artiljerijskim napadima pucaju na neprijateljske lokacije.

Najžešće borbe se sada vode za rejone letovališta Jagoda i Niva, kao i za rudarska okna, gde su ukrajinski militanti za sebe napravili utvrđene položaje.

Prema ruskoj vojsci, sada se koristi taktika upotrebe teške artiljerije, zahvaljujući kojoj se neprijateljski položaji „spaljuju“.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social