Naslovnica ŽIVOT Ako i dalje hoćete da pušite, očistite bar pluća i to ovako…

Ako i dalje hoćete da pušite, očistite bar pluća i to ovako…

_aleva-paprika

Kašljete? Za početak bi najbolje bilo da ostavite cigarete, a pluća bi, u svakom slučaju, valjalo očistiti. Naravno, na prirodan način, bez hemijskih preparata.

Cigarete sadrže preko četiri hiljade otrova, a veliki broj sastojaka je identičan onima koji se nalaze na toksičnim deponijama. Ova primamljiva navika u kojoj milioni uživaju, ostavlja teške tragove u plućima, gde se pored ostalih otrova talože i najopasniji: katran i nikotin.

[adsenseyu1]

Pušači bi trebalo da posvete posebnu pažnju svom telu i pravilnoj ishrani. U prirodi postoje namirnice koje pomažu izbacivanju toksina iz organizma. Među namirnicama koje čiste pluća, ove su najmoćnije:

Selen

Izuzetno jak antioksidans koga možemo naći u brazilskim orasima, tuni i bakalaru, ali i lososu.

Đumbir

Pored mnogobrojnih lekovitih svojstava, ovaj zaista čudesni koren uspešno čisti i pluća od nakupljenih toksina. Možete ga koristiti kao dodatak svim kuvanim jelima, kao začin ili kao čaj, nekoliko puta dnevno.

Beli luk

Beli luk je poznat i kao jedan od najjačih prirodnih antibiotika, sa moćnim antikancerogenim dejstvom, koji sprečava i stvaranje novih ćelija raka.

[adsenseyu4]

Čili paprika

Potpomaže razgradnji viška sluzi u organizmu, pa tako i u plućima. Upravo kada konzumirate jaku, začinjenu hranu možete primetiti kako vam „curi nos”.

fbcdwjksfwhsa

Recept za sirup za čišćenje pluća

U litar vode sipajte 100 g mladih borovih iglica,

1 cm očišćenog svežeg korena đumbira koji ste prethodno sitno narendali, i ostavite da se kuva oko dva sata na srednjoj vatri.

Kada se prohladi, dodajte sok od dva sveže ceđena limuna i 200 g domaćeg meda.

Uzimajte kašiku ovog sirupa tri puta dnevno pre svakog obroka.

(Zena.blic.rs)