Naslovnica ŽIVOT 3 efikasna prirodna leka protiv bronhitisa i kašlja – RECEPT

3 efikasna prirodna leka protiv bronhitisa i kašlja – RECEPT

Fun With Syrup - Studies in Viscosity

[adsenseyu3]

Ako se osećate malaksalo, puno kašljete i imate visoku temperaturu, vaša prehlada je najverovatnije prerasla u akutni bronhitis.

Pre nego što zatražite lek od lekara pokušajte da se izlečite narodnim lekovima i čajevima. Trudnicama i dojiljama je preporučeno da se pre svega ipak posavetuju sa lekarom.

Lakše iskašljavanje

Ren je odlična biljka protiv bronhitisa. On deluje kao diuretik i podstiče varenje. Ren je odličan kao preventiva bronhitisu i preporučuje se njegova upotreba kada su pojačane infekcije, npr zimi. On sadrži glukozinolate, supstance koje razređuju sekret, čime se olakšava njegovo izbacivanje.

Lek možete napraviti tako što ćete pomešati dve šolje meda, pola šolje izrendanog đumbira i pola šolje izrendanog rena. Ovako pripremljena mešavina treba da stoji dve nedelje. Nakon toga, uzimajte kašiku dnevno svakog jutra, a ako vam je mešavina suviše jaka, stavite kjašičicu u čaj i popijte.

[adsenseyu1]

Po nekim istraživanjima, visoka količina glukozinolata u renu može da poveća imunitet ljudskog organizma na rak.

Jagorčevina protiv bola

Ova biljka najviše lekovitih sastojaka poseduje u korenu. Bogata je vitaminom C, smanjuje bol u plućima i podstiče izbacivanje sluzi iz bronhija. U lečenju bronhitisa, najčešće se koristi sirup od jagorčevine, ali možete napraviti i čaj.

Pomešajte po 10 grama korena jagorčevine, ploda anisa, kamilice i lista belog sleza sa po 20 grama korena sladića i majčine dušice. Kašiku smeše prelijte šoljom ključale vode, ostavite da stoji 20 minuta, a zatim procedite i popijte. Preporučuje se do 3 šolje ovog čaja na dan.

Majčina dušica kao prirodni antibiotik

Dokazano je da timol, etarsko ulje majčine dušice, efikasno leči bronhitis i kašalj. Čaj se priprema od cveta i lista i obavezno u zatvorenoj posudi jer je timol veoma isparljiv.

Dve kašičice listova ili cvetova majčine dušice prelijte šoljom ključale vode, ostavite da stoji 5 minuta i procedite. Preporučuju se 3 šolje čaja na dan, a po želji ga možete zasladiti medom, koji takođe povoljno deluje na bronhije.

(Web-tribune.com)

[adsenseyu4][adsenseyu5][adsenseyu5]