Naslovnica ŽIVOT 10 znakova da ste inteligentniji od proseka

10 znakova da ste inteligentniji od proseka

gf4356ufdj5rju

Osobe s višim kvocijentom inteligencije imaju neka zajednička obeležja, a analizom velike količine podataka naučnici su izdvojili ona koja se najčešće ponavljaju.

Znate da svirate neki instrument

Naučnici tvrde da muzika podstiče razvoj mozga na više načina. Mnoge studije pokazale su da deca koja uče da sviraju od malih nogu postižu bolje rezultate na testovima inteligencije.

[adsenseyu1]

Najstarije ste dete

Jedna studija je otkrila da je najstarije dete u porodici obično najpametnije, ali to nema veze s genetikom. Norveški naučnici su sproveli istraživanje na oko 250.000 osoba starih između 18 i 19 godina koja je pokazala da u proseku prvorođeno dete ima IQ 102, sledeće dete 100, a treće dete 99.

“Studija je pokazala da prvorođeno dete ima malo viši keoficijent inteligencije od mlađeg brata ili sestre. Razlika je stvarno mala, radi se o tek tri boda. Međutim, genetika nema veze s tim, stvar je do odnosa roditelja i dece, odnosno njihovog odnosa s prvorođenim detetom”, rekao je jedan od stručnjaka koji je radio na ovom istraživanju.

Vitki ste

Pre 10 godina sprovedena je studija tokom koje su stručnjaci davali testove inteligencije ispitanicima tokom dužeg vremenskog perioda. Rezultati su pokazali da kako se ispitanicima povećavao opseg struka, tako im se smanjivao kvocijent ineteligencije.

[adsenseyu4]

Druga studija sprovedena među predškolskom decom pokazala je da je niži IQ povezan s problemima s težinom.

Imate mačku

Nova studija zaključila je da su osobe koje vole pse više od mačaka društvenije, ali one koje su se opredelile za mačku imaju bolje rezultate na testovima inteligencije.

Majka vas je dojila

Jedno istraživanje je pokazalo da deca koju majke doje odrastaju u pametniju decu. Studija sprovedena na 3.000 dece zaključila je da deca koja su pila majčino mleko u prvim mesecima života imaju veći IQ od one koja nisu.

[adsenseyu1]

Visoki ste

Pre 8 godina Prinston univerzitet sproveo je studiju koja je pokazala da viši ispitanici postižu bolje rezultate na testovima inteligencije, a ovakav trend vidljiv je i kod dece i odraslih.

Naginjete ‘levo’

Studija je tražila vezu između političke naklonosti i inteligencije. Stručnjaci su na temelju analize velikih količina podataka zaključili da što više naginjete levici, vaš kvocijent inteligencije je viši.

Rano ste naučili da čitate

Pre 4 godine sprovedena je studija koja je uključila 4.000 identičnih blizanaca. Stručnjaci su zaključili da su oni koji su ranije naučili da čitaju inteligentniji i da postižu bolje rezultate na ispitima.

Često ste zabrinuti

Ako ste često zabrinuti i mnogo toga vas muči, to bi mogao biti znak inteligencije, bar tako tvrdi jedna studija.

Zabavni ste

Ako se ljudi dobro osećaju u vašem društvi i nasmejavate ih, naučnici tvrde da je vaš IQ viši od proseka.

(Fokus)

[adsenseyu5][adsenseyu5]