Zastrašujući predlog Satanovskog: Pošto SAD neće odustati preba im nuklearnom bombom pokrenuti Jelouston

Nuklearni rat može biti rezultat bezakonja koje je Zapad učinio prema Rusiji, izjavio je politički analitičar Jevgenij Satanovski na svom Telegram kanalu.

Kako je primetio stručnjak, zapadni „partneri“ Rusije se ponašaju sve drskije. Uz pretnje sa Zapada, trebamo početi razmatrati mogućnosti odgovora Rusije na agresiju SAD-a i njihovih satelita.

„Najjednostavnija opcija koja se od samog početka nameće i upravo se prema tome sve kreće je nuklearni rat. Budući da protivnik to kategorički ne želi, svestan je svih posledica“, napisao je analitičar.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Eskalacija hibridnog rata koji Zapad vodi protiv Rusije je neizbežna, istakao je Jevgenij Satanovski. To znači da ispred naše zemlje već stoji strateška pretnja i to treba da se shvati, posebno od strane onih koji još uvek veruju u „dobronamernost“ zapadnih „partnera“.

„Jedino što bismo želeli, kada i ako nuklearna apokalipsa počne, jeste da udaramo ne na američke i evropske metropole sa njihovim civilnim stanovništvom, koje nas iskreno žalosti, već isključivo na vojne objekte prvog reda“, rekao je stručnjak.

Pritom je analitičar dodao da bi se mogao izvesti nuklearni udar na Jeloustonski supervulkan i „Amerika bi bila gotova“. Jedina loša strana ove ideje je što bi i svi ljudi u Americi nestali.

„Pa tako, ko zna, uprkos svim zaklinjanjima da niko neće preživeti nuklearni rat… Možda i nije tako, primetio je Jevgenij Satanovski.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte