ZASTRAŠUJUĆE – Austrijski ministar: Sa Srbijom dogovoreno da bude centar za migrante – VIDEO

serbia

Dojučerašnji ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kickl izjavio je da je sa Srbijom postignut dogovor o povratku migranata pridošlih preko Balkanske rute koji budu dobili negativan odgovor za dobijanje azila.

Kickl, je u emisiji ImZentrum na nacionalnoj austrijskoj televiziji „prvi put javno“ izjavio da je sa Srbijom taj dogovor već donešen.

– Ovo prvi put otkrivam. Kao ministar sklopio sam ugovor sa Srbijom, gde osobe koje dobiju negativan odgovor za azil u Austriji, ali ne mogu da se vrate u svoje zemlje, budu odvedeni u Srbiju – izjavio je Kickl.

Da li je Vlada Srbije mimo znanja građana ove zemlje potpisala nekakav pogubni ugovor sa Zapadom po kojem će naša zemlja postati centar za migrane iz Azije i Afrike?

U kakvoj je vezi vest iz Austrije i kupovina političke podrške režima od strane Zapada i zbog čega se širom Srbije sve češće prijavljuju incidenti sa migrantima, koji upadaju u seoske kuće, a kada se ceo slučaj prijavi policiji, ona odbija da reaguje po javljanju građana.

 

Ako Austrija ostvari svoj plan, BALKAN će postati centar za PROTERANE MIGRANTE (Tanjug 2018)

Austrijska vlada pregovara sa zemljama Zapadnog Balkana o uspostavljanju centara za proterivanje ilegalnih migranata, piše bečki dnevnik “ Prese „.

List tvrdi da Beč „već vodi pregovore“ sa Beogradom, Tiranom, Skopljem i Prištinom, o uspostavljanju „kampova za proterivanje osoba koje u Austriji budu dobile negativan odgovor na zahtev za dobijanje azila, a koja su došla preko balkanske rute“.

Ta lica, prema pisanju „Prese“, treba da budu privremeno „parkirana“ u nekoj, za migrante „manje atraktivnoj zemlji“.

„Prese“ naglašava da zemlje Zapadnog Balkana zauzvrat traže novac, a Beč trenutno razmatra i pravne mogućnosti.

U proterivanju treba da pomogne Fronteks, ali zato mora biti promenjen mandat te agencije Evropske unije. Fronteks, kako bi želeli u Beču, trebalo bi migrante koje spase na moru, ubuduće odmah vraća u severnu Afriku.

Za razliku od Italije, austrijski kancelar Sebastijan Kurc ne želi da centri za prihvat, u kojima bi migranti mogli da podnesu zahtev za azil, budu upostavljeni u severnoj Africi jer strahuje, prema pisanju „Presea“ da bi na taj način privukli previše ljudi.

Za sada je nejasno koje veličine će biti planirani kampovi za proterivanje na Balkanu, dodaje list.

(Srbin.info,Tanjug)