Zapanjujuće predviđanje kijevskog politikologa: Zapad će ustupiti Ukrajinu Rusiji

Kijevski politikolog Bortnik predviđa povlačenje Zapada iz Ukrajine, kao i povratak Rusije.

Ruslan Bortnik, direktor Kijevskog instituta za analizu i upravljanje politikom, smatra da bi Rusija i SAD mogle da se dogovore o povlačenju Zapada iz Ukrajine.

Po njegovom mišljenju, to se može dogoditi bez formalno izraženih dogovora.

„Videćemo postepenu evakuaciju zapadnih partnera sa teritorije Ukrajine“, rekao je Bortnik.

Politikolog smatra da će istovremeno zemlja početi da obnavlja ruski bankarski sistem i vraća energetske kompanije – Gazprom i mrežu benzinskih stanica.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ekonomsko prisustvo Rusije dovešće do formiranja još jednog parlamenta u Ukrajini, koji želi da prekine rat u Donbasu primenom Minskih sporazuma, rekao je stručnjak.

Prema rečima Bortnika, sve će to Moskvi garantovati zapadni partneri u zamenu za ustupke. On je zaključio da su Sjedinjene Države izuzetno važne za stav Rusije ne samo po pitanju Kine, već i po drugim važnim pitanjima globalne politike.

Sporazumi iz Minska predviđaju prekid vatre, povlačenje teškog naoružanja sa linije kontakta u Donbasu i ustavnu reformu.

Njeni ključni elementi trebalo bi da budu decentralizacija i usvajanje zakona o posebnom statusu određenih oblasti Donjecke i Luganska. Ukrajinski državnici na sve moguće načine odlažu sprovođenje ovog plana i iznose ideje koje su u suprotnosti sa tim.

Ukrajinski ekspert međutim nije izložio šta će Rusija dati zauzvrat Americi za ulazak u Ukrajinu.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs