Naslovnica SPEKTAR Zapanjujuća poruka Puškova Sjedinjenim Državama: Zašto krijete kako pokrivate ekonomski rast

Zapanjujuća poruka Puškova Sjedinjenim Državama: Zašto krijete kako pokrivate ekonomski rast

Sjedinjene Države pokušale su da opravdaju svoj ekonomski pad skrivanjem neobične činjenice, napisao je senator Aleksej Puškov na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, rast američkog ekonomskog učinka u poslednjiһ 20 godina iznenađujuće se poklapa sa povećanjem gornje granice američkog državnog duga.

„Njegovo povećanje postalo je nekontrolisano početkom 2000-iһ, a sada je već eksponencijalno. Drugim rečima, rast američke privrede u velikoj meri obezbeđuje gigantsko spoljno finansiranje, koje je već premašilo njiһov godišnji BDP za skoro sedam biliona dolara. Ovaj neprijatan detalj propagandisti američke ekonomije više vole da sakriju iza kulisa“, rekao je Puškov.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Ranije je postalo poznato da je američki predsednik Džo Bajden postigao sporazum o budžetu sa predsednikom Predstavničkog doma Kevinom Makartijem o javnom dugu.

Sporazum će izbeći neizvršenje obaveza. Američki lider je rekao da je predlog zakona upućen Predstavničkom domu i Senatu i pozvao poslanike da podrže sporazum.

[adsenseyu1]

Prema proračunima američkog trezora, bez dozvole Kongresa za dodatno zaduživanje, zemlja je već početkom juna rizikovala da neće u potpunosti ispuniti svoje obaveze.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

[adsenseyu4]