Naslovnica SPEKTAR „Zapad misli da nikad nećemo upotrebiti nuklearno oružje, ali imamo doktrinu!“

„Zapad misli da nikad nećemo upotrebiti nuklearno oružje, ali imamo doktrinu!“

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se danas sa čelnicima međunarodnih novinskih agencija u Rusiji, javila je moskovska agencija TASS, koja već dugi niz godina organizuje taj događaj na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF).

Upitan o rizicima nuklearnog rata zbog Ukrajine, upozorio je da bi Rusija mogla upotrebiti sva dostupna sredstva da se odbrani ako bude pretnji njenom suverenitetu ili teritorijalnom integritetu, navodi Hina.

Vladimir Putin je rekao da je Zapad uvek iznova optuživao Rusiju za zveckanje nukleranim oružnjem, no da je to pogrešno, jer je SAD taj koji je upotrebio nuklearno oružje protiv Japana u Drugom svetskom ratu.

Pred urednicima stranih medija, Putin je rekao da ruska nuklearna doktrina dopušta da se takvo oružje koristi kao odgovor na određene pretnje.

„Iz nekog razloga, Zapad veruje da ga Rusija nikad neće upotrebiti. Imamo nuklearnu dokrinu, pogledajte što tamo piše. Ako nečije delovanje preti našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, smatramo da je moguće upotrebiti sva sredstva koja imamo na raspolaganju. Ovo se ne sme shvatati olako, površno“, istakao je Putin.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social