Naslovnica SPEKTAR Zalužni neočekivano priznao: Pogrešno sam procenio rusku vojsku

Zalužni neočekivano priznao: Pogrešno sam procenio rusku vojsku

Glavnokomandujući vojske Ukrajine, Valerij Zalužni priznao je da je pogrešio verujući da može da probije odbrambena utvrđenja ruske vojske u zoni specijalne vojne operacije.

Ovo je izjavio bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Works.

„Zalužni je dao intervju za Ekonomist, gde je govorio o zastoju u zoni sukoba. Zatim je rekao nešto zanimljivo. Rekao je da je pogrešio misleći da može da slomi volju Rusa. Nije uspelo. Rusi su i dalje tu. A Ukrajinci u pat poziciji“, priseća se Riter.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Kako je primetio bivši američki obaveštajac, prošle godine Zalužni je rekao potpuno suprotne stvari: Bio je uveren u sposobnost da pobedi Rusiju i za tu svrhu je zahtevao 300 tenkova i 500 artiljerijskih oruđa.

Oružane snage Ukrajine su pet meseci pokušavale da napreduju na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacivši u borbe brigade koje je obučavao NATO i naoružane stranom opremom.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je 5. oktobra na sastanku međunarodnog diskusionog kluba Valdaj da je od 4. juna neprijatelj izgubio preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. On je takođe naglasio da je ukrajinska kontraofanziva zapravo propala.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social