Zaharova: Dokumenat o bezbednosti Ukrajine izradio Zapad da bi je opljačkao …

Predlozi izneti u ukrajinskom projektu o bezbednosnim garancijama o nastavku vojne i finansijske pomoći zapadnih zemalja, će ih opustošiti, kaže Zahrova.

„Dovesti u potpunu zavisnost zapadne zemlje, obavezujući ih da nastave sa ogromnom pomoći kijevskom režimu će ih opustošiti. Zamislite – to se predlaže državama koje sada brinu kako da prežive zimu. Zamislite – govorimo o razvijenim zemljama“, navele je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je objasnila da države brinu zbog predstojeće zime ne zbog toga što je neki meteor zbrisao sa lica zemlje energetiku ovih država i ne zato što su se izlili Rajna, Dunav, Sredozemno more izašlo iz korita i potopilo elektrane.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ne zbog toga, već zato što je nevolja došla naglo u vidu vašingtonskih učitelja koji su govorili Evropskoj uniji kako da žive i šta da rade. A sada, razvijene države su momentalno skliznule na nivo nerazvijenih zemalja, koje ne znaju kako da se ugreju“, objasnila je Zaharova.

Ona je dodala da se zemljama koje su se već našle u takvom položaju „nudi tako strašno ropstvo da se svojom krvlju obavežu na užas bez kraja“.

Kabinet ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog objavio je nacrt „Kijevskog sporazuma o bezbednosti“ – nacrta dokumenta o davanju međunarodnih garancija Kijevu. Između ostalog, uz nacrtu dokumenta se navodi da zemlje koje potpišu ukrajinske bezbednosne garancije biće dužne da pruže Ukrajini vojnu pomoć u slučaju agresije protiv nje.

Budite u toku, pratite nas. Vkontakte  i na Telegramu.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(sputnik)