Vučić spreman na izbore, najavljuju ih za septembar

Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara, poručio je Aleksandar Vučić na sednici vrha Srpske napredne stranke, saznaju „Novosti“.

Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru, saznaje „Blic“ nezvanično u vrhu SNS-a.

„Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama – ni zapada, ni SPS-a, ni lažnih desničara“, naglasio je Aleksandar Vučić.

Kako Novosti prenose, nagoveštaj potpune promene aktuelne političke panorame u državi nastao je tokom sumiranja nedavne sednice Narodne skupštine posvećene Kosovu i Metohiji, a Vučić je rekao da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao – narod.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Veoma sam razočaran ponašanjem socijalista, koji su bili negde između, želeći da se dodvore svima“, preneli su Novostima izvori iz SNS-a Vučićeve reči.

Vučić je, takođe, rekao i da mu je „dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod, prvi su okretali leđa“.

(RTS)