Vučić: Apelujem na svest građana, treba nam više dece

Vucic foto Tanjug Sava Radovanovic

Predsednik Aleksandar Vučić je „apelovao na svest građana“ da razumeju da je potrebno da bude više dece, inače „sve ovo što radimo i gradimo neće imati kome da ostane“.

„Godišnje nam u ovom okrugu umre 3.000 ljudi, a rodi se manje od 1.400“, rekao je Vučić, prilikom obilaska Zapadnobačkog okruga, u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Vučić je rekao da treba biti pošten pa priznati da mesta u tom području političari nisu posećivali osim, uglavnom, tokom izbornih kampanja i pozvao lokalne funkcinere da razgovaraju sa građanima i vide šta ih „mori“.

Govoreći o ulaganjima i naporima da se dovedu investitori, on je rekao da svako mesto mora da ima kanalizaciju, prečistače za vodu i infrastrukturu.

„Vi ste uvek bili uz svoju Srbiju i svoje rukovodstvo, znaćemo to da vratimo, kao i u drugim delovima zemlje, kroz investicije i više ulaganja u komunalnu ifrastrukturu“, rekao je Vučić.

„Govorim racionalno i odgovorno, nikad populistički“

Vučić je ocenio da je u petak, povodom Vidovdana, govorio „racionalno i odgovorno“, a rekao je i da i među Srbima ima onih „kojima Srbija nikad neće biti dovoljno mala i ponižena“.

„Nisam govorio populistički ni tog dana, ni bilo kojeg drugog, na sastanku sa Srbima iz regiona nisam tražio ničiju teritoriju, ništa što je tuđe, niti sam se busao u prsa i pretio bilo kome“, rekao je Vučić, komentarišući kritike njegovog govora u nekim medijima.

Vučić je tokom posete Zapadnobačkom okrugu, u okviru svoje kampanje „Budućnost Srbije“ rekao da je obaveza Srbije da čuva „identitetska“ prava srpskog naroda u regionu.

Komentarišući dalje svoj jučerašnji govor, Vučić je rekao: „Govorio sam jezikom običnog čoveka o malim starima, jeziku i ćirilčnom pismu, da ulažemo u škole, vrtiće, bolnice, da pomognemo opštinama gde žive naši ljudi i van Srbije, ne vređajući nikog“.

On je rekao da neki „nikad neće biti potpuno zadovoljni, osim ako Srbija bude potpuno uništena“, a o sebi naglasio da se „bori za jaku Srbiju koja može da pomogne svom narodu“.

Rekao je da je u nekim medijima „bilo laži“ povodom otvaranja aerodroma Lađevci – „Morava“, kod Kraljeva: „Zavist je opaka bolest, a u nekim slučajevima neizlečiva“.

(Beta)