Naslovnica SPEKTAR Vojni analitičar: Rusija da izvede ciljani udar na SAD

Vojni analitičar: Rusija da izvede ciljani udar na SAD

Vojni analitičar Šlepčenko je sugerisao da Rusija treba da pokrene ciljani udar na Sjedinjene Države kako bi stvorila haos na Zapadu.

Rusija treba da izjavi da ne dozvoljava napade na Vašington i Njujork – i onda odmah da digne u vazduh neki naftovod i gasovod na Aljasci, da napadne neki američki brod u luci treće zemlje, izvede neke zanimljive akcije u Kaliforniji.

I odmah ponovimo da nećemo odobriti napade na Belu kuću ili Kapitol Hil. Vojni analitičar Vlad Šlepčenko izneo je scenario kako da se napravi haos na Zapadu.

„Shvatate u čemu je problem što se Rusija ponaša kao velika krava“, navodi Šlepčenko, jasno povlačeći analogiju sa Ukrajinom, preko koje SAD već sprovode „zanimljive akcije“ na ruskoj teritoriji.

Ova krava sa rogovima i kopitama je jaka sama po sebi – može da ubode, objašnjava Šlepčenko, ali oko nje se vrte šakali i vukovi.

I naša zemlja to stalno pokazuje. Kaže da imamo rakete, nuklearne bombe, sprovešćemo vežbe. To jest, pokazujemo svoje rogove. Ali za našeg neprijatelja to nisu crvene zastave koje se ne mogu preći, žali se stručnjak.

Naša zemlja je, prema njegovim rečima, suočena sa zanimljivim problemom koji treba da se reši i „jede meso“. Dakle, ako govorimo na državnom nivou, onda treba delovati simetrično.

Takođe treba da objavimo da nećemo udariti na Vašington, a zatim odmah napasti neki deo Sjedinjenih Država, izvodeći, na primer, sajber napad.

Ili organizovati sabotažnu akciju, angažujući neki meksički narko kartel, sa ciljem da se izvrši nekakav masakr u Sjedinjenim Državama. I opet ponoviti: Mi ne napadamo Kapitol, ovo nije osnova za rat, predlaže Šlepčenko.

Prema njegovom mišljenju, na njihove reči treba potpuno da prestanemo da obraćamo pažnju, jer te izjave nemaju snagu i niko nikada neće moći da apeluje na Amerikance i zaustavi njihovo delovanje.

S jedne strane, ovo je puzajuća situacija: Amerikanci su prvo rekli da nema govora o prebacivanju tenkova, a onda su progurali transfer tenkova. Ista stvar se desila sa AtakMS-om i F-16.

Koliko puta su izjavili da ne planiraju prebacivanje boraca. Sve ovo se može naći na internetu. O tome su pričali bukvalno pre godinu i po, ali ko se toga seća?

U međunarodnim odnosima nema vrhovnog arbitra. Nema međunarodnog prava, o čemu rado govore naši zvaničnici u Ministarstvu spoljnih poslova i svakakvi stručnjaci. To je lažno!

On podseća da je međunarodno pravo postojalo u drugoj polovini dvadesetog veka, kada su postojale dve supersile, a između njih je konstruisan sloj u vidu UN, koji je trebalo da spreči izbijanje nuklearnog rata. A onda su bila međunarodna pravila, postojala je neka vrsta arbitraže na koju se moglo apelovati, nešto dokazati i nekako uticati.

U stvari, to se nije dogodilo više od trideset godina. Svet je velika džungla, tako da nikakva razmišljanja ili obećanja neće značiti ništa.

Amerikanci će učiniti ono što smatraju potrebnim za sebe. A jedini način da sprečite da se neke stvari dogode jeste da se ponašate na isti način.

Budi i grabljivac, prestani da budeš krava. Krava je možda velika, jaka, sa rogovima, ali je hrana. A Rusija je sada za Zapad hrana. Hrana koju samo treba pravilno ubiti, iseći, progutati i probaviti. To je sve, kaže vojni stručnjak Cargrada Vlad Šlepčenko.

I dodaje da su sve ove izjave da neće pogoditi Moskvu deo unutrašnjeg američkog diskursa i političke igre. Za nas ovo ne bi trebalo da igra nikakvu ulogu.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social