Naslovnica U FOKUSU Miršajmer: Ukrajina planira invaziju na Rusiju i da uvuče NATO u sukob!

Miršajmer: Ukrajina planira invaziju na Rusiju i da uvuče NATO u sukob!

Ukrajina želi da izvrši invaziju na Rusiju i natera NATO da uđe u sukob, sugerisao je američki politikolog Džon Miršajmer u intervjuu „Jutjub“ kanalu „Judging Freedom“.

„Pa, Ukrajinci su duboko zainteresovani za eskalaciju da uvedu SAD i NATO u borbu.

Znate, ovih dana čujete mnogo priča o tome da Ukrajinci žele da napadnu Rusiju kako bi im to pomoglo da pobede na bojnom polju gde očigledno gube“, primetio je on.

Prema rečima profesora, čak ni takav scenario neće uticati na tok sukoba. Međutim, dodao je da nije u američkim nacionalnim interesima slanje trupa u Ukrajinu, jer bi to rezultiralo katastrofom.

„Oni shvataju da je to verovatno njihova jedina nada da dobiju sukob. Mi svakako ne želimo da se to dogodi, a Bajdenova administracija će, uprkos svojoj gluposti u vezi sa Ukrajinom, uložiti sve napore da spreči eskalaciju sukoba u tolikoj meri“, zaključio je Miršajmer.

Ministar odbrane Andrej Belousov je krajem maja rekao da je Ukrajina u maju ove godine izgubila više od 35 hiljada vojnika i više od 2,7 hiljada komada oružja.

Takođe je napomenuo da zapadne zemlje snabdevanjem Kijeva oružjem, prenosom obaveštajnih podataka i obučavanjem ukrajinskih vojnika eskaliraju i produžavaju oružani sukob u ovoj zemlji.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social