Veoma blizu svetskog rata: Nemačkoj dozvoljeno da upotrebi američke nuklearne bombe – RUSIJA IMA JOŠ STRAŠNIJI ODGOVOR

Nemačko vazduhoplovstvo je dobilo dozvolu za upotrebu američkog nuklearnog oružja.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg saopštio je da je komanda nemačkog vazduhoplovstva dobila odobrenje Pentagona da u slučaju potrebe upotrebi američko nuklearno oružje uskladišteno na teritoriji ove zemlje.

Prema Stoltenbergu, lovci u službi Nemačke mogu da nanose nuklearne udare, za razliku od lovaca niza drugih zemalja Alijanse.

„Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u petak da će Nemačka i ubuduće nastaviti da učestvuje u politici zajedničke upotrebe nuklearnog oružja od strane vojne alijanse, odnosno da u slučaju krize nemački borci mogu da nose američko nuklearno oružje.

Ova zemlja je dom američkog nuklearnog oružja. Tokom posete Berlinu, Stoltenberg je rekao novinarima: „Deljenje nuklearnog materijala je veoma važno jer je to aranžman u kojem saveznici NATO-a rade zajedno na obezbeđivanju nuklearnog odvraćanja “, preneo je NetEase.

Takve pretnje NATO-a i Nemačke posebno ukazuju na to da se Alijansa sprema za rat, a s obzirom na nedavne najave da će nuklearno oružje biti razmešteno u istočnoj Evropi, to primorava Rusiju da uzvrati – najverovatniji scenario će biti razmeštanje nuklearnog oružja na Krimu i na teritoriji susedne Belorusije.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs