Naslovnica IZA OGLEDALA Tajanstveni komitet SAD za istraživanje vanzemaljskih civilizacija

Tajanstveni komitet SAD za istraživanje vanzemaljskih civilizacija

[adsenseyu2]

fdgrfehg4r

Veličanstvenih 12 (MJ-12) bilo je šifrovano ime tajnog komiteta naučnika, vojnih lidera i vladinih zvaničnika, oformljenog 1947. godine od strane izvršnog odbora američkog predsednika Harija S. Trumana.

Svrha komiteta označena je u memorandumu Vilberta Smita, a podrazumevala je istraživanje mnoštva izveštaja o viđenjima „letećih tanjira“ koji su tada dolazili od vojnih obaveštajaca SAD, a poseban akcenat je dat na fiziku i tehnologiju pogona letećih objekata o kojima se izveštavalo.

Veruje se da je formiranje komiteta, zbog vremena u kojem je nastao, povezano sa otkrićem NLO-a severno od Rozvela, Nju Meksiko 1947. godine.

Ovo upućuje na saznanje da se pitanjem NLO Amerika ozbiljno bavila, na prvom mestu da bi se dokopala napredne tehnologije.

[adsenseyu1]

Indikacije o postojanju MJ-12 su se po prvi put pojavile 1978. godine u obelodanjenim kanadskim dokumentima, gde je dr Vanevar Buš označen kao šef visoko-tajne NLO istražne grupe u okviru Odbora SAD za istraživanje i razvoj.

Nakon prvih dokumenata o MJ-12, pojavilo se na hiljade drugih vladinih dokumenata koji pominju MJ-12 i zataškavanje NLO-a.

Svi ti dokumenti su prilično kontroverzni, ali par njih su dokazani.

Najvažniji „novi“ MJ-12 dokument je poduže uputstvo koje navodno potiče iz 1954. godine, a nazvano je MJ-12 „Uputstvo za specijalne operacije (SOM)“. U njemu uglavnom piše kako se postupa sa ostacima palih NLO objekata i tela vanzemaljaca.

[adsenseyu4]

Još jedna vladina grupa nedavno povezana sa MJ-12 jeste Kancelarija CIA-e za nacionalne procene (ONE), preteča Nacionalnog obaveštajnog saveta (NIC).

ONE je kreiran 1950. godine od strane direktora Voltera Bedela Smita, koji je navodno zamenio sekretara odbrane Džejmsa Forestala u MJ-12 nakon njegove kontroverzne smrti (zvanično proglašene kao samoubistvo).

Svi navodni prvobitni članovi MJ-12 bili su poznati po svojim vojnim, vladinim i/ili naučnim dostignućima, a svi su već bili umrli kada su dokumenti isplivali na površinu (poslednji je bio Džerom Hansaker, koji je umro samo par meseci pre nego što su se prvi MJ-12 papiri pojavili).

U originalnom sastavu bilo je šest građana (većinom naučnika) i šest viših vojnih oficira, po dva iz svake veće vojne službe. Njih trojica (Sauers, Vandenberg i Hilenketer) bila su prva tri šefa centralnog štaba.

[adsenseyu1]

Istraživači NLO zajednice su pokrenuli razne glasine nedavnih meseci da se sastanak između Ajzenhauera i ljudi sa druge planete dogodio početkom pedesetih godina. Ajzenhauer, koji je bio predsednik od 1953. i 1961. godine, poznat je po tome što je snažno verovao u život na drugim planetama.

Bivši general sa 5 zvezdica vojske SAD, koji je komandovao savezničkim snagama u Evropi tokom Drugog svetskog rata, zalagao se i za svemirski program SAD.

Njegov sastanak sa živim bićima iz svemira navodno se dogodio kada je zvaničnicima rečeno da je bio na odmoru u Palm Springsu, Kalifornija, u februaru 1954. godine.

Prvobitni sastanak je trebao da se održi sa vanzemaljcima koje zovu „Nordici“, ali je sporazum na kraju „potpisan“ sa rasom po imenu „Sivi vanzemaljci“.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]