Već prve godine zaradila je 3 miliona dolara EVO ČEGA SE SETILA …

nfdkiewuhfisdofckdsk

Mel Blu iz Kenta je uspela da u prvoj godini svog privatnog posla zaradi tri miliona dolara.

Ona je počela da kreira i prodaje šminku, četkice i sunđere u obliku jednoroga, sa bojama koje karakterišu ovo izmišljeno biće, sjajeve i glitere. Iako je posao cvetao, ona kaže da je previdela neke stvari i da se sada gorko kaje.

– Bila je to luda godina. Toliko uspeha niko nije mogao da očekuje, pa čak ni isprojektuje.

Zaista smo uspeli da razdrmamo tržište koje je bilo vrlo dosadno – ispričala je Mel za „Daily Mail“ koja pre ovog iskustva nije imala pojma o vođenju privatnog biznisa, kao ni o kozmetičkim linija.

Proučavajući tržište samo je uočila veliko interesovanje za jednoroge i sirene i to joj je bila ideja vodilja. U jesen 2016. godine pokrenula je svoju avanturu.

mel blu

– Nekoliko atraktivnih slika na Fejsbuku u tom trenutku bilo je dovoljno da za jedan dan steknem 75.000 pratilaca. Počelo je interesovanje i brend je promovisan u oktobru te godine.

Počele su da se prave bukvalno liste čekanja, a moj dom bio je jedna fabrika. Toliko kutija je bilo svuda oko mene da je počelo da mi nestaje prostora za život – priznala je Mel koja kaže da je ona pokrenula prva ovaj trend ludih četkica i paleta sa šljokicama u raznim bojama.

Ponosna razvijala je biznis, ali ono što je zaboravila obilno joj se o glavu. I sama nije verovala u svoj uspeh, pa nije ni pretpostavila opasnost da će je neko kopirati i lažirati njene ideje.

Kako je stigao uspeh, tako su pristigli i problemi. Mnogi proizvođači preuzeli su njene ideje i prodavali ih pod svojim imenom. Ništa nije mogla da uradi jer nije zaštitila svoj patent.

– Velike kompanije koje su počele da nas kopiraju za mene su potpuno iznenađenje. Nisam ni u najluđim snovima mogla da verujem šta će se desiti. Ali, pošto nisam zaštitila svoje ideje nisam mogla ništa da preduzemem.

Bila sam naivna, priznajem. Bilo mi je teško jer sam se emotivno vezala i sada sam morala da prihvatim da je posao posao i da tu nema mesta za emocije i vezivanje. Na početku sam sve shvatila lično – priznala je.

Ipak, sve to uspelo je da je izgradi i ne pomuti joj planove.

– Kopija nikada ne može da bude bolja od originala. To sam naučila, ali i da su ideje nešto neprocenjivo i najveće blago. Još učim o poslu i biznisu, ali na svom putovanju sam sazrela i shvatila da emocije ipak držim po strani – zaključila je tridesetjednogodišnja milionerka.

(Super žena)