Umesto maslinovog: Kardiolog imenovao dva najbolja ulja za krvne sudove

Dostupna su biljna ulja koja ne samo da nisu inferiorna od reklamiranog maslinovog ulja, već su višestruko bolja od njega, pomažući u čišćenju krvnih sudova. O tome govori ruski doktor-kardiolog Anna Korenevič.

„U čemu je suština dijete za srce i krvne sudove? Ima puno omega-3 masnih kiselina. Postoje tradicionalni ruski proizvodi koji sadrže ogromnu količinu omega-3. Ulje konoplje, pre svega. ukusno i ne skupo kao maslinovo ulje.“

Laneno ulje, na primer, sadrži još više masnih kiselina, ali ga ne vole svi po ukusu, bolje ga je koristiti, na primer, za pečenje. Međutim, ovo ulje sadrži 15 puta više omega-3 nego maslinovog ulja“, rekla je Ana Korenevič.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte OVDE 

Prema njenim rečima, da bi krvni sudovi ostali „čisti“ dugi niz godina, potrebno je što pre preispitati ishranu.

„Kada se sudovi „začepe“, problem će morati da se rešava hirurški, pijući mnogo tableta koje nisu najkorisnije za organizam u celini“, naglasio je kardiolog.

Ranije su kardiolozi upozoravali da se nedostatak omega-3 masnih kiselina u organizmu može uporediti sa pušenjem za koje su potrebne četiri godine života. Istovremeno, nedostatak omega-3 skraćuje život za pet godina.

Nizak nivo omega-3 je povezan sa srčanim oboljenjima, Alchajmerovom bolešću, problemima sa vidom i drugim bolestima.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs