Naslovnica U FOKUSU Ukrajinski vojnik otkrio Amerikancima: Imamo novog neprijatelja na bojnom polju

Ukrajinski vojnik otkrio Amerikancima: Imamo novog neprijatelja na bojnom polju

Promena vremena u zoni borbenih dejstava na kišu i sneg zakomplikovaće borbena dejstva, ali će se ona nastaviti.

Ovo je izjavio američkom listu „Volstrit džurnal“ vojnik iz vazdušno-obaveštajnog bataljona Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Solonjko, a sa njim se slaže i analitičar OSINT-a Brejdi Afrik.

„Uskoro će nam kiša otežati akcije, a blato će nam ograničiti manevarske sposobnosti. Logističke maršrute su i tako ograničene, a nadalje će biti još manje opcija. Mogućnosti će biti sužene za oklopna vozila“, rekao je Solonjko.

lošeg vremena, biti izuzetno teško da se vodi ofanziva pomoću zapadne tehnike.

Međutim, Afrik ističe da će svaka značajna pauza u ukrajinskoj kontraofanzivi učiniti složenijim napredovanje i omogućiti Oružanim snagama Rusije da ojačaju svoje odbrambene pozicije.

Velika kontraofanziva ukrajinske vojske počela je u junu 2023. godine. Melitopolj se smatra glavnim ciljem ukrajinske ofanzive u Zaporoškoj oblasti. Nakon osvajanja tog grada, kako su pisali zapadni mediji, ukrajinska vojska može da „razreže“ rusku vojsku, zatvori kopneni koridor na Krim i počne da vrši ofanzivu na poluostrvo.

[adsenseyu1]

Početkom septembra je komandant operativno-strateške grupe ukrajinske vojske „Tavrija“ Aleksandar Tarnavski u intervjuu britanskom listu „Obzerver“ saopštio da bi ukrajinska vojska mogla da probije prvu liniju odbrane ruske vojske u Zaporoškom pravcu.

Vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki je prošle nedelje rekao da je veoma napeta situacija u regionu, kao i da je ruska vojska napustila selo Rabotino. Ministarstvo odbrane Rusije je nakon toga saopštilo da nema promena u taktičkom položaju ruske vojske.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social