Naslovnica SPEKTAR Ukrajina povlači 82. vazdušno-desantnu brigadu u pozadinu zbog ozbiljnih gubitaka

Ukrajina povlači 82. vazdušno-desantnu brigadu u pozadinu zbog ozbiljnih gubitaka

Ruske oružane snage u zaporoškom pravcu su tokom nedelju dana odbile 18 napada Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Rabotino i Verbovoj Zaporoškoj oblasti.

Ovom prilikom je neprijatelj izgubio 740 vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije u subotu.

„U pravcu Zaporožja, jedinice ruskih trupa odbile su 18 napada Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Rabotino i Verbovoje, Zaporoška oblast. Usled značajnih gubitaka ljudstva, ukrajinska komanda je bila prinuđena da započne povlačenje 82. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u pozadinu radi vraćanja borbene efikasnosti.

Za zadržavanje položaja u ovoj oblasti trenutno je raspoređena 71. jegerska brigada Oružanih snaga Ukrajine iz strateških rezervi, kao i kombinovane jurišne grupe 47. i 65. mehanizovana kao i 46. aeromobilna brigada Oružanih snaga Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Napominje se da su „tokom borbi neprijateljski gubici iznosili više od 740 ukrajinskih vojnih lica, 20 tenkova i borbenih oklopnih vozila, kao i 20 vozila“.

„Pored toga, u okviru kontraofanzive, pogođeno je 38 oruđa neprijateljske poljske artiljerije“, dodaje se u Ministarstvu.

Webtribune.rs

 

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social